FA-kupa: fordulatos meccsen jutott 16 közé a Tottenham

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.02.05. 22:44
null
Lucas Moura öröme érthető, fontos góljával 2–2-ről vághatott neki a Spurs a hajrának (Fotó: AFP)
Vezetett, aztán 2–1-es hátrányba került, végül 3–2-re nyert a Tottenham Hotspur a hozzá hasonlóan első osztályú Southampton ellen az angol labdarúgó FA-kupában a legjobb nyolc közé jutásért rendezett párharc megismételt mérkőzésén, így bejutott a márciusi nyolcaddöntőbe.

A Tottenham összeállítása: Lloris – Aurier, Alderweireld, Vertonghen (Gedson Fernandes, 54.), Tanganga – Winks, Dier, Ndombele (Alli, 61.) – Szon Hung Min, Lucas Moura, Sessegnon (D. Sánchez, 90.)

Egymás után a második fordulóban kényszerült megismételt mérkőzésre az FA-kupában a Tottenham, amely a harmadik körben a másodosztályú Middlesbrough-t búcsúztatta az idegenbeli 1–1-et követően egy 2–1-es hazai sikerrel, most pedig a hozzá hasonlóan élvonalbeli Southamptont fogadta a vendégségben elért 1–1-es döntetlen után.

A Spurs hamar megszerezte a vezetést, a 12. percben Tanguy Ndombele lövése Jack Stephensön megpattanva került a Southampton kapujába (1–0).

Hét perccel később jöhetett volna a vendégek válasza, ám Danny Ings éles szögből a lécre bombázott. De így is sikerült egyenlítenie a Sotonnak még az első félidőben, a 34. percben Shane Long passzolta a kapuba az Hugo Llorisról kipattanó labdát. Az ír csatár tavaly április óta először talált be klubcsapatában idegenbeli mérkőzésen (1–1).

A 72. percben – amikor már Gedson Fernandes és Dele Alli is pályán volt a hazaiaknál – meglepetésre fordított a Southampton, Danny Ings gyönyörűen csavart a Tottenham kapujába (1–2).

A másodvirágzását élő angol támadó 17-edszer talált be ebben az idényben, a „szenteknél” legutóbb a 2013–2014-es évadban Jay Rodrigueznek volt hasonlóan eredményes szezonja – de Ingsnek még van több mint három hónapja, hogy túlszárnyalja a ma már a Burnleyt erősítő Rodriguez akkori teljesítményét.

Az utolsó negyedórához érve tehát hátrányban volt a Spurs, amely 2016 februárja óta mind a hét hazai FA-kupa-mérkőzését megnyerte. Ez a széria ekkor még veszélyben forgott, ám a hajrában Lucas Moura pontos lövésével és Szon Hung Min tizenegyesével a Tottenham fordított, így sorozatban a 11. megismételt mérkőzéséből is győztesen jött ki az FA-kupában.

José Mourinho együttese a negyeddöntőben a Norwich Cityt látja vendégül, a forduló slágerpárosításának a Chelsea–Liverpool találkozó ígérkezik.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

ANGOL FA-KUPA
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, MEGISMÉTELT MÉRKŐZÉS
Tottenham Hotspur–Southampton 3–2
(Stephens 12. – öngól, Lucas Moura 78., Szon Hung Min 88. – 11-esből, ill. Long 34., Ings 73.)

NYOLCADDÖNTŐ
Sheffield Wednesday (II.)–Manchester City
Reading (II.)–Sheffield United
Chelsea–Liverpool
West Bromwich Albion (II.)–Newcastle United
Leicester City–Birmingham City (II.)
Derby County (II.)–Manchester United
Tottenham Hotspur–Norwich City
Portsmouth (III.)–Arsenal

A mérkőzéseket március 2. és 5. között rendezik meg, a pontos menetrendet később készítik el. Ettől a körtől kezdve nem lesznek megismételt mérkőzések, ha ugyanis egy meccs döntetlennel zárul a rendes játékidőben, kétszer 15 perc hosszabbítás, majd tizenegyespárbaj következik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik