Hat gól, tripla korona: a kupadöntőt is megnyerte a Man. City!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.18. 17:54
null
Nem volt kérdés, nem volt kegyelem: a Manchester City az FA-kupát is megnyerte (Fotó: AFP)
A Manchester City labdarúgócsapata az angol élvonalbeli bajnoki cím és a Ligakupa-siker után az FA-kupát is begyűjtötte, miután a Wembley Stadionban valóságos gálát rendezve 6–0-ra felülmúlta a Watfordot. Ez a City történetének hatodik kupagyőzelme, a Premier League, FA-kupa, Ligakupa triplázást most először tudta végrehajtani egy csapat.

Úgy kezdődött – már ha a meddő City-mezőnyfölényt leszámítjuk –, hogy egy manchesteri szögletet követően megugrott a Watford, Gerard Deulofeu elhúzott a jobb szélen, pontosan passzolt középre, Roberto Pereyra egyedül, ziccerben nézett farkasszemet Edersonnal, majd…

…belelőtte a labdát (illetve a remekül kimozduló kapus védett nagyot).

Fordulópont volt ez a mérkőzésen, hiszen így a Citynek nem kellett futnia az eredmény után, hanem lassan, fokozatosan szoríthatott a présen – előbb-utóbb csak hibáznak a nyomás alatt a „lódarazsak”. Hibáztak, kétszer is, s Manchester City mind a kétszer büntetett.

Először a 26. percben: Abdoulaye Doucouré labdavesztése után vezethetett támadást a City, az akció végén Raheem Sterling stukkolt David Silva irányába. Silva lefordult a gyámoltalan Kiko Femeníáról, aki a lövésbe már bele tudott érni, ám a labda így rajta megpattanva kötött ki a hosszú alsó sarokban (1–0).

Másodszor a 38. percben ingott meg a Watford: Bernardo Silva ívelt a bal szélre, Heurelho Gomes rosszul jött ki kapujából, Gabriel Jesus így éles szögből kapura tudta továbbítani a labdát, melyet Raheem Sterling a gólvonalról (vagy már mögüle?) a hálóba küldött. Előbb az FA-kupa hivatalos oldala Sterlingnek adta a gólt, ám végül a brazil játékosnak írták be a találatot (2–0).

A második félidő elején a Watford bizonyította, hogy támadni is tud, ám a támadásoknak az lett a vége, hogy a 61. percben megszerezte a harmadik gólját is a Manchester City, eldöntve ezzel a mérkőzést – a csereként beállt Kevin De Bruyne zavart világgá mindenkit, mielőtt az üres kapuba lőtt (3–0). Hét perccel később jött a negyedik gól is, De Bruyne ezúttal előkészített, Gabriel Jesus meg nagy sprint után lőtt a kapuba (4–0). A 81. percben még a Bernardo Silva passzát a kapuba küldő Raheem Sterling is beköszönt (5–0), majd a 87. percben megszerezte a harmadik gólját is (6–0) – a Watford nem hogy izgalmassá nem tudta tenni a kupadöntőt, de kiütéses vereséget szenvedett, klassziskülönbség volt a két csapat között.

A Manchester City mind a három nagy angol küzdelemsorozatot (Premier League, FA-kupa, Ligakupa) megnyerte, egyben a klubtörténet hatodik kupagyőzelmét aratta – hasonló hármas sikert még egyetlen csapat sem ért el! No meg természetesen Pep Guardiola angliai trófeakollekciója is teljes lett ezzel a sikerrel… A City győzelmének haszonélvezője a Wolverhampton Wanderers, mely így bajnoki 7. helyezettként elindulhat az Európa-liga selejtezőjében.

A mérkőzés összefoglalója

ANGOL FA-KUPA
DÖNTŐ
MANCHESTER CITY–WATFORD 6–0 (2–0)
London
, Wembley Stadion, 85 854 néző. Vezette: Kevin Friend
Man. City: Ederson – K. Walker, Kompany, Laporte, Zincsenko – Bernardo Silva, Gündogan (L. Sané, 73.), David Silva (Stones, 79.) – Mahrez (De Bruyne, 55.), Gabriel Jesus, Sterling. Menedzser: Pep Guardiola
Watford: Gomes – Femenía, Mariappa, Cathcart, Holebasz – Capoue, Doucouré, W. Hughes (Cleverley, 73.), R. Pereyra (Success, 66.) – Deulofeu (A. Gray, 66.), Deeney. Vezetőedző: Javi Gracia
Gólszerző: David Silva (26.), Sterling (81., 87.), De Bruyne (61.), Gabriel Jesus (38., 68.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik