Kupahősök: az Arsenal két góllal megverte a Manchester Cityt

Vágólapra másolva!
2020.07.18. 20:35
null
Újabb nagy Arsenal? (Fotó: AFP)
Az összeszedetten futballozó Arsenal legyőzte a helyzeteit kihagyó Manchester Cityt az angol labdarúgó FA-kupa elődöntőjében, s így történelme során 21. alkalommal jutott be a patinás sorozat fináléjába.


ANGOL FA-KUPA
ELŐDÖNTŐ
Arsenal–Manchester City 2–0
(Aubameyang 19., 71.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Régen láttunk már ennyire összeszedett, harcos és fegyelmezett Arsenalt, amely egy kis szerencsével háromgólos előnnyel térhetett volna szünetre, de a londoni csapat a helyzeteiből csak egyet értékesített, Pierre-Emerick Aubameyang révén. A mérkőzés elején jobb volt a Manchester City, ám helyzetig nem jutott, míg a piros mezesektől bombaformában futballozott David Luiz, Kieran Tierney és Granit Xhaka is, minden lövést blokkoltak.

A fordulás után belehúzott a City, várható módon, azonban Raheem Sterling Kevin De Bruyne passzait rendre a kapu mellé lődözte, majd a belga lőtt nem sokkal a jobb sarok mellé egy szabadrúgást, illetve újabb remek passza után David Silva hagyott ki ajtó-ablak helyzetet.

Ahogyan az lenni szokott, miközben a fontos statisztikai mutatókban bődületes volt a City fölénye, a kihagyott lehetőségek miatt jött a büntetés: Tierney zseniális indítása után Pierre-Emerick Aubameyang Ederson lába között a kapuba talált, megszerezve második gólját is a manchesteriek ellen.

A hajrára Mikel Arteta két támadója helyett két középpályást küldött a pályára, Pep Guardiola pedig a hajrában magába roskadva nézte a meccset; előtte még beküldte David Silva helyére Fernandinhót, és közben talán azon gondolkodott, hogy nem ártana még egy középcsatár a Citybe (Sergio Agüero sérült volt, Gabriel Jesus kezdett). A tanítvány ezúttal legyőzte a mestert...

A Manchester City az előző 13 FA-kupa-elődöntőjéből hármat veszített csak el: mindhármat az Arsenal ellen (1932, 2017, 2020).

A MÁSIK ELŐDÖNTŐ
Vasárnap, 19.00: Manchester United–Chelsea (Tv: Spíler1) – élőben az NSO-n!

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Pierre-Emerick Aubameyang eldöntötte (Fotó: AFP)
Pierre-Emerick Aubameyang eldöntötte (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik