FA-kupa: a Wigan igazolta a papírformát, és döntőbe jutott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.13. 20:07
A labdarúgó FA-kupa első elődöntőjében az élvonalbeli Wigan 2–0-s győzelmet aratott a másodosztályú Millwall ellen, így bejutott a május 11-én sorra kerülő döntőbe.

A Wembleyben, 62 335 néző előtt rendezett találkozót – ahogyan azt várni lehetett – a Wigan kezdte aktívabban, a játék zömében a Millwall térfelén zajlott. Sokáig azonban meddőnek bizonyult a Premier League-ben jelenleg kieső helyen álló csapat fölénye, hiszen szögleteken és néhány távoli lövésen kívül kidolgozott helyzeteket nem tudtak kialakítani a másodosztály (jelenlegi) 18. helyezettje ellen.

A 25. percben aztán megtört a jég: Arouna Koné ívelt kiválóan a Millwall kapuja elé, az őrizetlenül hagyott Shaun Maloney pedig tíz méterről, kapásból lőtte a labdát David Forde kapujába, 0–1.

Az első félidő hátralévő részében is a Wigan akarata érvényesült, Jordi Gómez átlövésénél például bravúrral hárított Forde, újabb gól azonban nem született, míg a Millwall semmi veszélyt nem jelentett az élvonalbeli együttes kapujára.

A második félidőben megváltozott a játék képe. A játékrész első pár percében még a Wigan volt veszélyesebb, ezt követően azonban a Millwall percei következtek, és több veszélyes helyzetet is kialakítottak. Szabadrúgások és szögletek után is gólveszélyes szituációk alakultak ki Ali al-Habszi kapuja előtt, a labdát ugyanakkor nem sikerült begyötörni a kapuba.

A jó iramú, küzdelmes mérkőzés végül a 78. percben dőlt el végérvényesen. Jordi Gómez mélységi passzát követően Callum McManaman elfektette a kapust, majd három méterről a kapuba helyezett, 0–2.

A találkozó utolsó perceiben már nem történt semmi érdemleges, a Millwall beletörődött a kiesésbe, a Wigan pedig a lefújást követően a döntőbe jutást ünnepelhette.

Az élvonalbeli együttes ellenfele a május 11-i fináléban a Chelsea–Manchester City mérkőzés győztese lesz.

ANGOL FA-KUPA, ELŐDÖNTŐ
Millwall–Wigan Athletic 0–2
(Maloney 24., McManaman 78.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik