FA-kupa: a WBA elsőként a nyolc között, kiütötte a West Hamet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.14. 15:36
Az angol labdarúgó FA-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a West Bromwich Albion 4–0-ra legyőzte a West Ham Unitedet, így továbbjutott.

A West Brom kezdte jobban a találkozót, már a 20. percben vezetést szerzett, miután Craig Dawson húzott el a jobb oldalon, középre passzolt, ahol érkezett Brown Ideye (a játékvezető szerint nem volt lesen), és az üres kapuba passzolt (1–0). Brown Ideye (a játékvezető szerint nem volt lesen), és az üres kapuba passzolt (1–0).

A 42. percben már kettővel vezetett a WBA, James Morrison gyönyörű csel után 25 méterről csodálatos gólt lőtt a bal felső sarokba (2–0).

A második félidőben folytatódott a WBA-mágia, az 57. percben ismét eljött Brown Ideye ideje: a nigériai támadó ezúttal fejjel volt eredményes (3–0). A 70. percben újabb nehézséggel kellett megküzdenie a West Hamnek, a csereként beállt Morgan Amalfitanót ugyanis kiállította a játékvezető.

Az emberelőnyben játszó hazaiak tovább növelték előnyüket. Két perccel a piros lap után Saido Berahino lőtt okos gólt (a hosszú sarok helyett a rövidet lőtte ki a jobb oldalról), több találat már nem esett, így 4–0 lett a vége.

ANGLIA, FA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
West Bromwich Albion–West Ham United 4–0
(Brown Ideye 20., 57., Morrison 42., Berahino 72.)

KÉSŐBB
16.00:
Blackburn Rovers–Stoke City (TV: Sport1)
16.00:
Derby County–Reading
18.30:
Crystal Palace–Liverpool (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik