FA-kupa: a Man. City kitömte a PL egyik legjobb védelmét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.06. 17:56
null
Agüeróék a második félidőben tarthatatlanok voltak (Fotó: AFP)
A Premier League-et vezető Manchester City bejutott az FA-kupa legjobb 32 csapata közé, mivel hazai pályán 4–1-re legyőzte a Burnleyt.

A bajnokság legjobb támadósora (64 gól) az egyik legmasszívabb védelemmel (19 kapott gól) nézett farkasszemet a meccsen, amelyen a hazaiaké volt az első lehetőség, de Gündogan közeli szabadrúgása a sorfalban halt el.

A 21. percben a hazai publikum egy percen keresztül éltette a 21-es számmal játszó David Silvát – mint ismert, a spanyol játékos decemberben súlyos családi probléma miatt nem szerepelt a csapatban.

A 25. percben aztán váratlanul előnybe került a Burnley, Stones borzalmasan találta el a labdát, amely így tökéletes lett Barnesnak, ő pedig szétlőtte a bal felső sarkot (0–1).

A legutóbbi három idegenbeli tétmeccsén ez már a második gólja volt, az előzőt is Manchesterben, az Old Traffordon szerezte.

A második félidő elején alaposan bekezdett a City, ez pedig az 56. percben góllá érett: egy gyorsan elvégzett Gündogan-szabadrúgás után Agüero lépett le az emberéről és 11 méterről a rövid alsóba lőtt (1–1).

Két perccel később pedig már vezetett is a házigazda, mivel a védelem nem tudott felszabadítani, Gündogan nagyszerű sarkazása után pedig Agüero elhúzta a labdát a kapus mellett és az üres kapuba lőtt (2–1).

Az argentin támadó nyolc hazai FA-kupa-meccsén a 12. góljánál jár.

A 63. percben Sané ajtó-ablak helyzetben közelről az üres kapu fölé lőtt, de a 71. percben neki is összejött a gól egy gyönyörű ellentámadás végén (3–1).

A 82. percben lett kiütéses a manchesteri siker, De Bruyne a saját térfeléről indította Sanét, aki elhúzta a labdát a pocsékul kifutó Pope mellett, és centerezése után Bernardo Silva a lábak között a kapuba talált (4–1).

ÖSSZEFOGLALÓ



A Newcastle Unitedben Ayoze Pérezről szólt az első félidő (két találat, egy gólpassz), ebben az egy játékrészben annyi gólban volt benne, mint az előtte lévő húsz meccsén összesen... A negyedosztályú Luton ellen végül 3–1-re nyertek a „szarkák”.

A „legendás” Will Grigg sorozatban a harmadik FA-kupa-mérkőzésén talált be – negyedszer volt eredményes –, harmadosztályú csapata, a Wigan pedig már két góllal is vezetett idegenben az élvonalbeli Bournemouth ellen, de a házigazda a 92. percben „újrázásra” mentette a párharcot (2–2).

A másodosztályú Aston Villa a szünetben még jobban állt, végül azonban simán kikapott otthon a Peterborough-tól, de még ennél is nagyobb meglepetés, hogy a negyedosztályú(!) Coventry kiejtette a Stoke Cityt.

Egyébiránt ez volt Mark Hughes 200. meccse a Stoke kispadján, az előző nyolc fellépéséből pedig hatszor kikapott a gárda...



A bajnoki Chelsea csak gól nélküli döntetlenre volt képes a másodosztályú Norwich City otthonában, így újrajátszásra kerül sor a párharcban.

ANGOL FA-KUPA
A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Fleetwood Town (III.)–Leicester City 0–0
Middlesbrough (II.)–Sunderland (II.) 2–0
AFC Bournemouth–Wigan Athletic (III.) 2–2
Aston Villa (II.)–Peterborough United (III.) 1–3
Birmingham City (II.)–Burton Albion (II.) 1–0
Blackburn Rovers (III.)–Hull City (II.) 0–1
Bolton Wanderers (II.)–Huddersfield Town 1–2
Brentford (II.)–Notts County (IV.) 0–1
Cardiff City (II.)–Mansfield Town (IV.) 0–0
Carlisle United (IV.)–Sheffield Wednesday (II.) 0–0
Coventry City (IV.)–Stoke City 2–1
Doncaster Rovers (III.)–Rochdale (III.) 0–1
Exeter City (IV.)–West Bromwich Albion 0–2
Fulham (II.)–Southampton 0–1
Ipswich Town (II.)–Sheffield United (II.) 0–1
Manchester City–Burnley 4–1
Millwall (II.)–Barnsley (II.) 4–1
Newcastle United–Luton Town (IV.) 3–1
Queens Park Rangers (II.)–Milton Keynes Dons (III.) 0–1
Stevenage (IV.)–Reading (II.) 0–0
Watford–Bristol City (II.) 3–0
Wolverhampton Wanderers (II.)–Swansea City 0–0
Wycombe Wanderers (IV.)–Preston North End (II.) 1–5
Yeovil Town (IV.)–Bradford City (III.) 2–0
Norwich City (II.)–Chelsea 0–0
A döntetlennel végződő mérkőzések párharcaiban újrajátszás következik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik