HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2010.02.23 13:15 Frissítve: 2013.06.30 01:15

Evra: Az Everton ellen nem hittünk a győzelemben

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 28. fordulójában a Manchester United a West Ham Unitedet fogadja – az az MU, amelyik a hétvégén 3–1-es vereséget szenvedett az Everton otthonában, így nehéz helyzetbe került a címvédést illetően. Patrice Evra, a „vörös ördögök" francia balhátvédje úgy véli, a Goodison Parkban azért kaptak ki, mert nem akarták eléggé a győzelmet...

HIRDETÉS
Evra arcára van írva, hogy a hétvégi vereség még sokba kerülhet (Fotó: Action Images - archív)
Evra arcára van írva, hogy a hétvégi vereség még sokba kerülhet (Fotó: Action Images - archív)

Kevesen gondolták volna, hogy négy nappal a Bajnokok Ligájában aratott milánói sikert követően a Manchester United vereséget szenved az Everton otthonában. Pedig pontosan ez történt: a „vörös ördögök" kedd este nagyszerű mérkőzésen még 3–2-re győztek az AC Milan vendégeként, szombaton pedig már 3–1-re kikaptak Liverpoolban.

Önmagában véve a kudarc ténye is bosszantó az MU drukkerei számára, hiszen így a csapat négypontos hátrányba került a Chelsea-vel folytatott bajnoki versenyfutásban, azonban a mutatott játék még inkább kétségbeejtő volt: a United gyengén, mondhatni motiváció nélkül futballozott.

Patrice Evra, a csapat francia balhátvédje a ma esti, West Ham United elleni bajnoki előtt elárulta, mi vezetett a szombati vereséghez: „Az Everton elleni találkozó után csalódottak és dühösek voltunk. Szívesen mentegetőznék azzal, hogy nagyon fáradtak voltunk a milánói meccs után, de nem teszem. Úgy gondolom, nem hittük el, hogy győzhetünk..."

„Persze a fáradtság is igaz, de azért nem hozom ezt fel kifogásként, mert nem koncentráltunk eléggé a mérkőzésre, nem volt meg bennünk a győztesekre jellemző lelkierő – ezért veszítettünk – jelentette ki Evra. – Az Evertont kevés csapat múlja felül hazai pályán, a nagyok sem mehetnek biztosra ellene. A meccs előtt úgy gondoltunk, hogy ha nyerni tudunk a Goodison Parkban, megnyerhetjük a bajnokságot. Nem sikerült. Az egész a hitről szól. Szombaton nem hittünk eléggé..."

A francia válogatott klasszis természetesen nem tett le arról, hogy a United megvédje a címét, de elismerte, nem engedhetnek meg maguknak több botlást, ha meg akarják előzni az élen álló Chelsea-t. Ezért így „konferálta fel" a West Ham elleni összecsapást: „győznünk kell."

Az MU helyzetét nehezíti, hogy a „kalapácsosok" az utóbbi fordulókban jól szerepeltek, a Birminghamet 2–0-ra, a Hull Cityt pedig 3–0-ra verték meg, így négypontos távolságra kerültek a kiesőzónától.

„A két utolsó mérkőzés sokat jelentett nekünk, nemcsak a pontokat és a tabellán elfoglalt pozíciót tekintve, hanem a csapat önbizalma is nagyot nőtt. Azonban nehéz meccseink jönnek, elsőként mindjárt a kedd esti manchesteri. Még nem biztos a bennmaradásunk" – értékelte együttese teljesítményét a West Ham menedzsere, Gianfranco Zola.

„Javult a helyzetünk, de továbbra is koncentrálnunk kell. A West Ham olyan csapat, amely ha önbizalommal játszik, képes lehet meglepetést szerezni" – tette hozzá az olasz szakember. Akár már ma este, az Old Traffordon...

PREMIER LEAGUE
 28. FORDULÓ
Manchester United–West Ham United 21.00

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.16 07:35:48

Angol labdarúgás GYÖNGYÖSI BALÁZS (LONDON)

„Ez a fejezet ma lezárult, mostantól újra az angol válogatott szurkolója vagyok, mint kissrácként.”

2018.11.15 23:18:00

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Ezen eredménysorból – elvben – az következne, hogy a Manchester United üzleti szempontból mélyrepülésbe kezdett. Ennek azonban épp az ellenkezője igaz: még sohasem ment olyan jól a biznisz, mint mostanság.

2018.11.11 16:16:52

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

D. Silva korán beköszönt, Agüero bombázott, Gündogan megadta a kegyelemdöfést • Az Arsenal botlott a Wolves ellen.

2018.11.04 21:20:35

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. A biznisz ez alkalommal nemes célt is szolgál.

2018.11.03 18:18:11

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Végtelenül közönségszórakoztató csata végén Lacazette mentett pontot a londoniaknak.

HIRDETÉS
HIRDETÉS