Emirates-kupa: ijesztően jó az Arsenal a szezon előtt

Vágólapra másolva!
2015.07.25. 19:12
null
Egyelőre van ok örömre az Arsenal földjén (Fotó: Reuters)
Ijesztően jól játszott, és 6–0-ra nyert az Arsenal az Olympique Lyon ellen az Emirates-kupa második mérkőzésén. Az már más kérdés, hogy vajon a londoni szurkolóknak aggódniuk kell-e azért, mert a felkészülés alatt parádézó csapatok egy idő után kipukkadhatnak a bajnokságban, vagy az ellenfelek izgulhatnak Arsene Wenger alakulatának formája miatt?

A Martínez – Debuchy, Mertesacker, Koscielny, Gibbs – Coquelin, Ramsey – Oxlade-Chamberlain, Özil, Iwobi – Giroud tizeneggyel kezdő Arsenal szemet gyönyörködtető játékot mutatott be az Emirates-kupa második összecsapásán.

Egy laza Olivier Giroud-labdatöréssel indult a találkozó, majd fél óra elteltével bemelegedett az Arsenal, s gyakorlatilag kilenc perc alatt lerendezte a mérkőzést. Négy, szebbnél szebb gólt szerezve a 38. percre már 4–0 volt az állás.

Giroud kezdte a gólgyártást, a francia igazából lyukat fejelt, de így pattant a labda tökéletes ívben a hálóba. Egy gyönyörű kontra végén Alex Oxlade-Chamberlain lőtte ki a jobb alsót, majd a fiatal Alex Iwobi vette be a kaput, hogy aztán Mesut Özil tanári passzát a mérkőzés talán legjobbja, Aaron Ramsey pörgesse közelről a kapuba.

A második játékrészben Mesut Özil és Santi Cazorla góljával alakult ki a 6–0-s végeredmény.

A mérkőzés összefoglalója

EMIRATES-KUPA, FELKÉSZÜLÉSI TORNA, LONDON
Arsenal–Olympique Lyon 6–0
(Giroud 29., Oxlade-Chamberlain 34., Iwobi 35., Ramsey 38., Özil 62., Cazorla 85.)
KORÁBBAN
Wolfsburg–Villarreal 1–2 (Perisic 10., ill. Gaspar 8., N. Leiva 17.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik