Di Matteo: Felejthető hibák; Ferguson: Nani-fegyelmezetlenség

Vágólapra másolva!
2012.11.01. 09:52
null
Ferguson nem volt elégedett Nanival a Chelsea elleni meccsen (fotó: Action Images)
Címkék
A Chelsea hosszabbítás után 5–4-re legyőzte szerda este a Manchester Unitedet az angol Ligakupában, és ezzel bejutott a negyeddöntőbe. Roberto Di Matteo, a hazaiak győztes hadvezére szerint csapata hibáit ezúttal feledtetni tudta küzdőképességével.

„Játékosaim nagy-nagy szívről, szenvedélyről és büszkeségről tettek tanúságot azzal, hogy nem hagyták veszni a mérkőzést. Izgalmas találkozót láthattunk, tipikus kupameccset, nagyon nyílt játékkal, és mindkét részről nagy hibákkal, mert mindkét csapatban voltak fiatal játékosok. Nagyon elégedett vagyok a ma lehetőséget kapott játékosaimmal, remek előadást nyújtottak, és a szezon folytatásában is nagy szerep hárulhat rájuk” – nyilatkozta Roberto Di Matteo, aki magyarázatot adott arra is, középpályásai közül Obi Mikelt és Oriol Romeut miért cserélte le korán.

RODGERS: A JOBB CSAPAT NYERT
„A jobb csapat nyert. Lassúak voltunk az első félidőben, így kénytelen voltam bevetni Steven Gerrardot és Luis Suárezt. Sokat változtattunk, de sajnos ezúttal is azt éreztem, hogy a tempó és a játékunk intenzitása nem volt megfelelő színvonalú” – mondta Brendan Rodgers, a Liverpool menedzsere a Swansea Citytől elszenvedett 3–1-es vereség után.

Rodgerset megkérdezték Joe Cole teljesítményéről is, és a szakember nem tűnt elégedettnek a félidőben lecserélt középpályással.

„Nagyon kicsi, vékony a keretünk, és mint az elmúlt meccseken, rotálni kell a játékosokat, figyelembe véve a fiatalokat és azokat a peremembereket is, akik kevesebb lehetőséget kapnak a Premier League-ben. Joe most lehetőséget kapott. A klub csillagászati összeget fektetett egy játékosba, aki tehetséges. Már játékra alkalmas állapotban van néhány hete, és a lehetőségek korlátozottak számára, de most láthattuk, hogy élt vele” – formált véleményt a Pool menedzsere, aki nyilatkozatában hozzátette, nem játszathatja folyamatosan Gerrardot és Suárezt.

„Először is mindkét középpályásunkat figyelmeztették az első félidőben, másodszor pedig némi taktikai változtatást akartam a csapatban. Mikel csak a futballra koncentrált, ha nem így lenne, nem játszatnám” – nyilatkozta Di Matteo a váltásokról.

„Kicsit változtattunk azon, ahogy játszani szoktunk, és ilyen esetekben előfordulnak hibák. De a fiatal labdarúgók tanulni fognak ezekből, jobbak lesznek általuk, és ahogy egyre jobb lesz a csapat, úgy lesz kevesebb a hiba. Ez az út, amelyen előre akarunk menni” – vegyített némi hitvallást az elemzésbe az olasz szakember.

A másik oldalon Alex Ferguson, az MU menedzsere arról beszélt, hogy csapata csak magát hibáztathatja a vereségért, hiszen a rendes játékidő hajrájában győzelmet engedett ki a kezéből.

„Odaadtuk a labdát a harmadik kapott gólnál, miközben azon a ponton teljesen az uralmunk alatt volt a mérkőzés. Mindössze arra lett volna szükségünk, hogy labdatartással kihúzzuk a hátralévő időt” – kárhoztatta a labdát veszítő Nanit a lefújás után Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere.

„Nani tapasztalt játékos, ám olyan, aki gyakran egyedül akarja megoldani a szituációkat, és én gyakran intem figyelemre ezek miatt. Ha ebben a szituációban megtartjuk a labdát a sarokzászlónál, vége a mérkőzésnek” – mondta a szakember a rendes játékidő hosszabbításában, 3–2-es vezetésüknél elkövetett hibáról.

„Sok támadásunk volt, de a Chelsea kontrái is veszélyesek voltak. Ám ha nyerő helyzetben vagy három kettőnél a találkozó utolsó pillanataiban, akkor a hátralevő időt ki kell húznod. Igazán csak önmagunkat hibáztathatjuk” – mondta Ferguson, aki hozzátette a hosszabbítás előtt már sejthető volt, hogy fiatalokkal tűzdelt csapatának nehéz dolga lesz a folytatásban.

Ferguson nyilatkozata megerősítheti azt a hírt, hogy Nani hamarosan távozik a „vörös ördögöktől“: az angol média az elmúlt hetekben többször is utalt rá, hogy a portugál hozzáállásával és teljesítményével nem elégedett a menedzser, így rövid úton új csapatnál találhatja magát.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

ANGOL LIGAKUPA
NYOLCADDÖNTŐ – EMLÉKEZTETŐ
Chelsea–Manchester United 5–4 (David Luiz 31. – 11-esből, Cahill 52., E. Hazard 92. –11-esből, Sturridge 97., Ramires 116., ill. Giggs 22. 120. – a másodikat 11-esből, Hernández 43., Nani 59.)
Liverpool–Swansea 1–3 (Suárez 77., ill. Chico 34., Dyer 72., Guzman 90.)
Norwich–Tottenham 2–1 (Vertonghen 84. – öngól, Jackson 87., ill. Bale 66.)
A Ligakupa keddi eredményeit itt olvashatja!
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Leeds–Chelsea
Swansea–Middlesbrough
Norwich–Aston Villa
Bradford–Arsenal

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik