Dalglish távozik a Liverpool kispadjáról

Vágólapra másolva!
2012.05.16. 18:46
null
King Kenny távozik – kereshetik az utódot (Fotó: Action Images)
Címkék
Az angol sajtó vezető orgánumai délután világgá repítették a hírt: Kenny Dalglish távozik a Liverpool kispadjáról. A klub kora este közleményben erősítette meg az információkat – a „vörösök” ikonja nem marad menedzser.
Dalglish a csapat többségi tulajdonosaival – John W. Henryvel és Tom Wernerrel – történő bostoni egyeztetés után döntött a távozás mellett.

 

A Liverpool ugyan szerzett egy trófeát a szezonban a Ligakupa megnyerésével, de elbukta a Chelsea elleni FA-kupa-döntőt, valamint csak a nyolcadik helyen végzett a bajnokságban. Dalglish 2011 januárjában, Roy Hodgson távozása után vette át a Liverpool irányítását, először megbízottként, majd 2011 májusában hároméves szerződést kapott.

A Liverpooltól korábban már távozott a sportigazgató Damien Comolli és az orvosi részleget vezető Peter Brukner.

„Kenny mindig is több lesz, mint egy bajnok edző, vagy sikereket halmozó sztárjátékos. Sok szempontból a klub szíve és lelke, mindent megtestesít, ami jó a Liverpool FC-ben. Mindig is az anfieldi család tagja lesz. A feladatunk az, hogy megkeressük és szerződtessük a legmegfelelőbb utódot, aki az elmúlt tizennyolc hónap alatt lerakott alapokra építkezhet" – írta John Henry.

„Kenny akkor jött a klubhoz, amikor nagy szüksége volt rá a Liverpoolnak. Nem ő kérte a posztot, mi kérleltük őt, és azért vállalta el, mert érezte, hogy a klubjának szüksége van rá. Mindenkinél többet tett az elmúlt másfél évben a Liverpool stabilizálásért, és ezért nagyon hálásak vagyunk. Ennek ellenére, a klub szereplése a Premier League-ben csalódást keltett, és úgy tartjuk, az előrelépés érdekében váltanunk kell. Anglia és Európa elitjébe akarjuk juttatni a klubot, mert a Liverpool ide tartozik" – így Tom Werner.

„Megtiszteltetés volt ismét a Liverpool menedzsereként dolgozni. Büszke vagyok a játékosok és segítőim munkájára, arra, hogy hat éve az első kupát tettük a vitrinbe a Ligakupa elhódításával, és közel voltunk egy második trófea megnyeréséhez is. Egyértelműen csalódott vagyok, de tisztességes, méltóságteljes elváláson vagyunk túl. Köszönöm a Liverpool drukkereinek, szívből hálás vagyok nekik támogatásukért. Nélkülük nem értünk volna el semmit."

kerdes=Ön marasztalta volna Dalglisht a Liverpool kispadján?|opcio1=Igen|opcio2=Nem|
cikkertekelo_szavazas

Szavazz!

Ön marasztalta volna Dalglisht a Liverpool kispadján?
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik