Crystal Palace: 15 év után távozik Király volt helyettese

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.09. 18:27
null
Távozik a Palace legendája (Fotó: AFP)
A Crystal Palace hivatalos honlapján közölte, 15 év után az idény végén távozik a klubtól Julian Speroni, aki még 2004 nyarán igazolt az akkor frissen feljutó csapathoz a skót Dundee FC-től. Speronit négyszer választották meg az évad Palace-játékosának, egyedülálló módon 2008 és 2010 között háromszor, majd 2014-ben ismét. A 39 éves kapus egyelőre nem árulta el, hogy folytatja-e pályafutását, vagy visszavonul.

 

Julian Speroni 2004 nyarán érkezett az élvonalba frissen feljutó Crystal Palace csapatához, amelyhez azon a nyáron szekérderéknyi új futballista igazolt: kölcsön jött például az Interből Gonzalo Sorondo és Nicola Ventola, a finn válogatott szélső, Jonas Kolkka, az ecuadori válogatott középcsatár, Ivan Kaviedes, valamint két magyar válogatott: Király Gábor és a nem sokkal korábban a németeknek kettőt lövő, majd a braziloknak is betaláló Torghelle Sándor is.

A Palace az erősítések ellenére az idény végén nagy csatában, de búcsúzott az élvonaltól, Speroni az első hat bajnokin szerepelt, aztán Király átvette a helyét a kapuban, s a következő másfél évben nem is kapott lehetőséget bajnoki mérkőzésen. Király aztán három év után távozott a klubtól, és eljött az akkor 27 éves argentin ideje: 2007 kora őszét írtunk.

Kirobbanthatatlanná vált a kapuból, s az idény végén a szurkolók megválasztották az évad legjobb játékosának, amit máig egyedülálló módon, a soron következő két idényben is megtettek a drukkerek, így máig Speroni az egyetlen, aki egymást követően háromszor lett az idény játékosa a klubnál. Majd 2014-ben negyedszer is elismerték a teljesítményét.

Speroni a Palace történetének hivatalos tétmeccsen legtöbbször szereplő kapusa lett az elmúlt 15 évben: 405 alkalommal védett, nála többször csak három mezőnyjátékos lépett pályára a Palace színeiben.

A Palace jelenleg a 12. helyen áll a Premier League-ben, a hétvégén a Bournemouth ellen lép pályára az utolsó fordulóban – nem lenne meglepő, ha a 39 évesen búcsúzó Speronival a kapuban tenné ezt meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik