Clichy a Manchester City első nyári igazolása

Vágólapra másolva!
2011.07.04. 20:03
null
Gaël Clichy (középen) a következő idényben már a manchesteri kékeket erősíti (Fotó: Action Images)
Címkék
A Manchester City labdarúgócsapata megszerezte az Arsenaltól Gaël Clichyt. A 25 éves francia válogatott balhátvéd négyéves szerződést írt alá új csapatánál, amely a hírek szerint 7 millió fontot fizet érte.

Clichyt 2003 augusztusában a Cannes-tól vette meg az Arsenal, amelynek színeiben az elmúlt nyolc évben 264 mérkőzésen lépett pályára, így elmondható, hogy viszonylag fiatal, ugyanakkor igen rutinos játékos a City első nyári szerzeménye.

Manchesterben Kolo Touré, Stuart Taylor, Emmanuel Adebayor és Patrick Vieira személyében régi játszótársak fogadják majd, bár a francia középpályás elvileg már csak edzőként segíti majd a Cityt, hiszen mint játékos nem kapott új szerződést.

„Nagyon örülök, hogy egy ilyen nagyszerű klubhoz kerültem. Reményeim szerint erősítést jelentek majd, a csapat már eddig is fantasztikus volt, és hiszem, hogy még jobb lesz. Már alig várom a közös munkát, ezzel a gárdával bármit elérhetünk” – nyilatkozta a klub honlapjának Clichy.

„Amikor Angliába igazoltam, Kolo Touré és Patrick Vieira volt az, aki a szárnyai alá vett és vigyázott rám. Kolo sokszor hazavitt, a felesége pedig többször főzött nekem. Patrickra mindig számíthattam, ha tanácsra volt szükségem, szóval csodálatos, hogy újra egy klubban leszek velük” – beszélt két korábbi arsenalos csapattársáról a 10-szeres francia válogatott védő.

A Cityben persze nem lesz bérelt helye, a szerb Alekszandar Kolarovval kell majd első sorban megküzdenie a csapatba kerülésért.

Szerződése az Arsenalnál a jövő nyáron járt volna le, az „ágyúsok” angliai sajtóhírek szerint 7 millió fontot kapnak érte.

CLICHY MANCHESTERBEN


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik