Chicharito jól érzi magát Liverpoolban - győztes gólt lőtt az Evertonnak

Vágólapra másolva!
2011.10.29. 15:00
null
A döntő pillanat: az Everton védelme kihagy, Chicharito betalál (Fotó: Reuters)
Az angol labdarúgó Premier League 10. fordulójának nyitó mérkőzésén a Manchester United a liverpooli gárdák ellen bajnokin rendszeresen betaláló Javier „Chicharito” Hernández góljával 1–0-ra győzött a Goodison Parkban, az Everton otthonában.

A két csapat óriási iramban esett egymásnak, az első négy percben csak kapkodták a fejüket a nézők: előbb Seamus Coleman kínálta meg egy lövéssel David de Geát, a másik oldalon Pak Dzsi Szung helyzeténél védett Tim Howard, majd Marouane Fellaini fejese halt el De Gea kezében. Nem rossz start…

Az őrült rohangálásból aztán kicsit visszavettek a csapatok, így az Everton-tábornak végre volt ideje egy kicsit Wayne Rooneyval is foglalkozni… A 19. percben aztán vezetést szerzett a United: Patrice Evra bal oldali beadása után az Everton védői pocsékul helyezkedtek, a teljesen üresen maradt „Chicharito” Hernández pedig könnyedén a kapuba lőtt (0–1). Ez volt Hernández 4. meccse Mersey-parti csapatok ellen, 4 gólnál tart – specialistának tűnik…

Néhány percre az Everton lelkesedése alábbhagyott, de a United nem tudta kihasználni, hogy ellenfele „szédült az ütéstől”. A házigazdák lendülete a 35. perc környékére jött vissza, gyors egymásutánban Leon Osman és Jack Rodwell is helyzetet hibázott, miután Louis Saha elrontott egy remek szögből megítélt szabadrúgást.

Rövidesen, a 41. percben újabb Everton-szabadrúgás jött: most Leighton Baines állt a labda mögé, kitűnő lövése a drukkoló De Gea tekintetétől kísérve a lécről vágódott ki. A félidő végén egy villámgyors MU-akció kuszálta össze a liverpooliak védelmét, de Hernández lövését simán fogta Howard. Az ellenakcióból Saha próbálkozott, De Gea biztosan védett, majd ugyanennek a párharcnak ugyanez lett a vége – félidőben 1–0-ra vezetett a United egy igen jó meccsen.

A zakatolás a második félidőben is folytatódott, az első nagyobb lehetőség a hazaiaké volt: Rodwell lövését óriásit vetődve védte De Gea. A másik oldalon Tim Howardnak a 62. percben akadt védenivalója, egy szép kontra után Welbeck élesen, erősen lőtt a rövidre, az amerikai kapus hárított. Az Everton a második játékrész közepére fáradni látszott, bár rendületlenül próbálkozott – a Chelsea elleni hosszabbításos Ligakupa-meccs azért kivett rendesen a „kékekből”.

A 81. percben óriási kavarodás alakult ki az MU kapuja előtt, Saha viszont a saját kezét lőtte ki, majd a következő ismétlések is pontatlanok voltak. A hajrában Coleman megeresztett még több lövést, a United leginkább csak védekezett – viszont hatékonyan rombolt. Az utolsó percre maradt egy asszisztenscsere sérülés miatt, gól viszont nem, pedig volt hét perc hosszabbítás – az Everton sokat tett az egy pont megszerzéséért, de a nagyon stabilan védekező és egy védelmi hibát kíméletlenül kihasználó Manchester United minimális különbségű győzelemmel távozott a Goodisonból. 2007 szeptembere óta először.

EVERTON–MANCHESTER UNITED 0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik