HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.09.11 17:19 Frissítve: 2018.09.11 17:48

Chelsea: sosem találná ki, mi lenne Kanté, ha nincs a futball

N’Golo Kanté története a csúcsra vezető útjáról valami olyasmi, amiről egy nap talán film készül. A Chelsea középpályása nem is olyan rég még a francia hatodosztályban, amatőrként kergette a labdát, most pedig már elmondhatja magáról többek közt, hogy világbajnok. Ám ha nem jön be neki a futball, lett volna B-terve, nem is akármilyen.

HIRDETÉS

 

Hét évvel ezelőtt Kanté a francia harmadosztályban nem tudott bekerülni a Boulogne kezdőcsapatába, így a klub tartalékjaival játszott, és segítette a hatodosztályból az ötödik ligába együttesét.

Azóta óriásit fordult a világ a franciával, ám akkor úgy tűnt, sosem valósul meg az álma, így Kanténak kellett egy B-terv.

N'Golo Kanté már fel volt készülve arra, hogy sosem lesz belőle profi futballista (Fotó: AFP)

Miután a profik közt nem tudtam érvényesülni, továbbtanultam. Akkor úgy éreztem, a futball már sosem lesz a végső megoldás, abból ugyanis nem fogom tudni eltartani magam, ha amatőrként focizgatok” – mondta a Sky Sportsnak Kanté.

„Mikor tizennyolc voltam és leérettségiztem, két évig könyvelőnek tanultam. Amikor jött a lehetőség, átmenetileg abbahagytam a tanulást, de később letettem a vizsgáimat, így papírom is van róla, hogy könyvelőként végeztem” – árulta el a francia, aki azért vélhetően nem bánja, hogy nem az eredeti szakmájában dolgozik.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.14 22:50:47

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Klopp csapata 2–1-re nyert a későn ébredő Spurs ellen a Wembleyben.

2018.09.14 16:29:02

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Két nappal a vb-döntő előtt Pogbával chatelt, rengeteg ügyfele van a Premier League-ből.

2018.08.28 12:06:22

Angol labdarúgás MAROSI GERGELY

Ha ebben az idényben sem szerez nagy trófeát, az valószínűleg az állásába kerül, és edzői reputációja is megsínyli.

HIRDETÉS
HIRDETÉS