Chelsea: Mourinho talán már megbánta De Bruyne eladását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.14. 12:00
null
Kevin De Bruyne-t gyakran emelgethetik társai gólöröm közben (Fotó: Reuters)
Kevin De Bruyne, a Wolfsburg labdarúgócsapatának középpályása pazar formában játszik a német együttesben, aminek kapcsán a Daily Mail feltette a kérdést: megérte-e elküldeni a Chelsea-től a belgát, és helyére Cesc Fabregast szerződtetni?

 

 

A 23 éves belga válogatott játékos a mostani szezonban nagyszerű formában játszik, a német labdarúgó-bajnokságban 24 fellépés után már nyolc gólnál tart, és 15 gólpasszt is adott, ezzel ő jegyezte a legtöbb asszisztot a Bundesligában. Az Európa-ligában szintén jól megy neki, kilenc mérkőzésről öt gólja és négy gólt érő átadása van, a nyolcaddöntő első, csütörtöki mérkőzésén például az ő két találatával és egy gólpasszával fordítottak a „farkasok” az Internazionale ellen (3–1).

A nyáron 30 millió fontért átigazolt Fabregas gólpasszadatára sem lehet panasz, szintén 24 bajnoki mérkőzésen 15-ször adott gólt érő passzt a társaknak, valamint a Bajnokok Ligájában is négy Chelsea-találat az ő átadásából született. A spanyol középpályástól a gólokat hiányolják, ebben a mutatóban lemaradt a belgától, csak két találata volt a Premier League-ben és további kettő a BL-ben.

Nem feltétlenül szerencsés persze egyértelmű párhuzamot vonni kettejük statisztikai mutatói között, hiszen az összehasonlítást készítő angol oldal is hozzáteszi, hogy amíg De Bruyne inkább támadóbb szerepkörben játszik, addig Fabregasra több védekező szerep hárul.

A cikk hozzáteszi, hogy José Mourinhónak jó szeme van a tehetségekhez, nagyon jó érzékkel veti be a fiatalokat, és építi be őket a csapatba, de hibát is képes elkövetni. Az egyik ilyen baklövése az oldal szerint, hogy a babaarcú belgát elengedte az együtteséből.

De Bruyne nem sok lehetőséget kapott Londonban a bizonyításra, a 2013–2014-es bajnoki szezon elején háromszor jutott szóhoz, ebből egyszer időhúzó csereként játszott öt percet. Emiatt még akkor, 2013 nyarán kölcsönadták a Werder Bremennek, ahol megcsillogtatta a tudását, 33 mérkőzésen 10 gólt szerzett. 2014 nyarán lecsapott rá 18 millió fontért a Wolfsburg, amelyről kimondható, hogy jó üzletet kötött.

Ki tudja, hogy mennyire bánta meg Mourinho De Bruyne eladását? Talán annyira, hogy a belga is „követi” Nemanja Maticsot, akit előbb eladtak – a Benficának –, majd jó teljesítményét követően visszavásároltak a londoni „kékek”.

 

FABREGAS ÉS DE BRUYNE 2014–2015-ÖS IDÉNYE SZÁMOKBAN
CESC FABREGAS KEVIN DE BRUYNE
Bajnoki mérkőzések 24 (1-szer becserélték) 24
Európai kupamérkőzések
8 9
Bajnoki gólpasszok
15 14
Bajnoki gólok
2 8
Európai kupameccseken adott gólpasszok
3 4
Európai kupameccseken szerzett gólok 2 5
Összes játékperc
2745 2957
Összes gólpassz
18 19
Összes gól
4 13

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik