Chelsea: Mourinho szerint támadója jobb C. Ronaldónál

Vágólapra másolva!
2015.07.28. 09:30
null
José Mourinho szerint Cristiano Ronaldónak jobban állna a csapatjáték (Fotó: AFP)
José Mourinho szerint játékosa, Eden Hazard az elmúlt szezonban szintet lépett, megérdemelten lett a Premier League legjobb játékosa, és jobb szezonja volt, mint Cristiano Ronaldónak.

 

Az amerikai túrán lévő Chelsea menedzsere a keddi, Barcelona elleni felkészülési találkozó (magyar idő szerint szerda 1.55 óra, tv: DIGI Sport1) előtt kapta meg a kérdést újságíróktól, hogy jobbnak tartja-e Eden Hazard-t Cristiano Ronaldónál. Válaszában a portugál élesen kritizálta honfitársát.

„Az elmúlt szezon alapján igen. Annak dacára mondom ezt, hogy Ronaldo fantasztikus volt. Ő is fantasztikus volt, elképesztő mennyiségű gólt szerzett. Tehát nem azt mondom, hogy nem volt lenyűgöző, amit csinált, csak azt, hogy nézetem szerint minden futballistának meg kell értenie, hogy a csapatot előrébb kell helyezni az egyéni címeknél.”

Messivel összehasonlításban Mourinho hozzátette: „A futball trófeák nélkül semmi. Messi az elmúlt szezonban triplázott. Megnyert három sorozatot, és döntőt játszott a Copa Américán. Fantasztikus szezonja volt neki és a csapatának is. Én nem szeretem azokat a játékosokat, menedzsereket, akik a csapat nélkül hajtanak az egyéni trófeákra.”

Mourinho arra is kitért, szeretné, ha Hazard-t jobban védenék a következő szezonban az angol bajnokság játékvezetői. „Eden nagyon szerencsés volt az elmúlt Premier League-idény során, hogy nem törte el a lábát. Sok-sok alkalommal szenvedhetett volna sérülést. Sok lábat, bokát láttam már eltörni kevesebb belépőnél is” – fogalmazott a portugál szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik