Chelsea: Mourinho megkapta az engedélyt a pihentetésre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.24. 11:02
null
Torresék számára BL-elődöntő hazai visszavágója fontosabb a bajnoki rangadónál (Fotó: Reuters)
Egybehangzó angol sajtóhírek szerint José Mourinho, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea menedzsere megkapta az engedélyt a vezetőségtől és Roman Abramovics tulajdonostól, hogy pihentesse több játékosát a Liverpool elleni hétvégi rangadón az Atlético Madriddal szembeni jövő heti Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágójára.

 

A Premier League-ben 35 forduló elteltével a Liverpool áll a tabella élén öt ponttal a Chelsea és hattal az egy meccsel kevesebbet játszó Manchester City előtt. A három együttes közül azonban már csak a Chelsea áll a nemzetközi kupában, kedd este 0–0-s döntetlent ért el az Atlético Madrid otthonában a BL elődöntőjében.

A BAJNOKESÉLYESEK HAJRÁJA
LIVERPOOL CHELSEA MAN. CITY
Chelsea (o) Liverpool (i) Crystal Palace (i)
Crystal Palace (i) Norwich (o) Everton (i)
Aston Villa (o)
Newcastle (o) Cardiff (i) West Ham (o)

„Egyedüli, még versenyben lévő csapatként Angliát képviseljük a nemzetközi porondon. Spanyolország minden feltételt biztosított a BL-ben és El-ben szereplő gárdáinak. Szívem szerint azokat szerepeltetném vasárnap, akik a szerdai BL-mérkőzésen nem fognak játszani. De Roman és a vezetőség felettem áll, nekem pedig kötelességem követni a döntésüket” – mondta José Mourinho a BL-elődöntő első meccse után.

Nos, a Guardian arról ír, hogy Mourinho már a hazafele tartó úton egyeztetett Ron Gourlay ügyvezető igazgatóval, Michael Emenalo sportigazgatóval és Bruce Buck elnökkel, a szerdai elnökségi ülésen pedig Abramoviccsal is megtárgyalták a helyzetet, és az a döntés született, hogy támogatják a menedzser tervét.

Mint ismert, Petr Cech és John Terry sérülés miatt hosszabb időre kidőlt, míg Frank Lampard és Obi Mikel eltiltás miatt nem szerepelhet az Atlético ellen, utóbbi kettő így valószínűleg ott lesz vasárnap Liverpool ellen. A védelem közepén a spanyolországi meccset kihagyó Braniszlav Ivanovics szerepelhet Gary Cahill párjaként, míg Ashley Cole január 11. óta először kezdhet a Premier League-ben. Nemanja Matics, Mohamed Szalah és a fiatal Tomas Kalas is szerepet kaphat a bajnoki rangadón. Mourinho döntése nagy valószínűséggel nem igazán fogja elnyerni a bajnoki címért még versenyben levő Manchester Cityt irányító Manuel Pellegrini tetszését…

Mint beszámoltunk róla, az angol Labdarúgó-szövetség (FA) vizsgálatot indított Mourinho, Rui Faria másodedző és Ramires ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik