Chelsea: megmagyarázták, hogy nem volt les Azpilicueta gólja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.01. 12:44
null
Azpilicueta gólja „megosztja" a közvéleményt (Fotó: AFP)
A szurkolók és a szakértők is több nyilvánvaló játékvezetői hibát róttak fel a Cardiff–Chelsea (1–2) összecsapáson bíráskodó Craig Pawsonnak, mindez pedig a hazaiak pontszerzésébe (de inkább győzelmébe) került. Ám nem mindenki ért egyet ezzel…

A legtöbb kritika a játékvezetői hármast César Azpilicueta 84. percben született fejese miatt érte.

Íme, a videó...



És a pillanat, amikor a gólpasszt jegyző Marcos Alonso megcsúsztatja a szöglet után középre kanyarodó labdát – még segédvonalak nélkül.

Azpilicueta gólját megelőző pillanat...
Azpilicueta gólját megelőző pillanat...

És akkor jöjjenek a „megfejtések"...

A BBC műsorvezetője, Gordon Sparks a létező legegyszerűbb megoldást választotta a gól szabályosságát alátámasztandó: kézzel behúzta a leshatárt jelző „egyenes” vonalat.


Mások szerint – bár ezt csak az igazán szemfülesek szúrhatták ki a mozgóképen – a visszazáró Junior Hoilett nyújtotta ki pár pillanatra jobban a lábát a kelleténél.

A brit Troll Football szerint óriási szerencse a Chelsea számára, hogy nem az Azpilicueta mögött helyezkedő Ruben Loftus-Cheek fejelt, mert az tényleg les lett volna...


Ki vitatkozna épp április 1-jén ezen levezetésekkel? Aki pedig a „televíziós manipulációkra” kíváncsi, annak itt a közvetítésben behúzott lesvonal.


ANGOL PREMIER LEAGUE
32. FORDULÓ
Cardiff City–Chelsea 1–2 (Camarasa 46., ill. Azpilicueta 84., Loftus-Cheek 91.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik