Chelsea: rendkívüli elnökségi ülés, ma Mourinho jövője a téma

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.16. 07:16
Egybehangzó angol sajtóértesülések szerint ma rendkívüli elnökségi ülést tart a Chelsea labdarúgócsapata, a téma José Mourinho jövője. Több szakíró szerint a portugál menedzser elbocsátása lényegében eldöntetett, a lelépési díjként számára kifizetendő több mint 40 millió font(!) azonban továbbra is visszatarthatja a szakítástól a klub vezetőit.

Másfél évvel ezelőtt a klub elnökségének öt tagjából három szavazott Mourinho újbóli szerződtetése mellett, kettő ellene. Ma ismét szavazás várható, viszont a portugál támogatottsága házon belül mostanra lényegesen megváltozhatott. Pedig nyáron, a bajnoki cím megszerzését követően még új szerződést kötöttek vele, ami négy évre szólt, és heti 250 ezer fontos fizetést garantált a trénernek.

Az őszi szezon azonban váratlanul gyengére sikerült. A londoniak a BL-ben ugyan csoportelsőként jutottak be a nyolcaddöntőbe – ahol a PSG-vel találkoznak majd –, a bajnokságban ellenben szégyenszemre csak a tizenhatodik helyen állnak tizenhat fordulót követően. A tizenhat bajnokiból négyet nyertek meg, három döntetlenjük mellett kilenc(!) vereségük van. Utóbbiból négyet hazai környezetben szenvedtek el.

A Chelsea a legutóbbi fordulóban – hétfő este – a listavezető Leicester City otthonában kapott ki 2–1-re, Mourinho mérkőzés utáni nyilatkozata, amelyben arra célzott, hogy a csapat elárulta őt és a munkáját, a játékosok körében nem aratott lelkesedést. Az pedig fokozta a labdarúgók elbizonytalanodását, hogy a találkozó szünetében a szokásoktól eltérően mindössze öt percet töltött az öltözőben a szakember. Továbbá az sem tetszik a játékosoknak – többekkel nyílt konfliktusa alakult ki a portugálnak –, hogy edzőjük minden felelősséget rájuk hárít, és semmilyen hibát nem ismer el a magáénak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik