Chelsea: Kantéba a Football Leaks sem tudott belekötni, sőt!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.15. 10:08
null
N’Golo Kanté minden szinten betartja a szabályokat (Fotó: AFP)
Még a leplet a labdarúgás euromilliós simlisségeiről lerántó Football Leaks sem tudott belekötni N’Golo Kantéba, sőt, a francia oknyomozó újságírók csak megerősíteni tudták, hogy a Chelsea világbajnoka napjaink egyik legtisztességesebb sportolója.

Az oknyomozó Mediapart jelentése szerint, amikor a Chelsea 2016-ban szerződtette a játékost a Leicester Citytől, Kanténak felajánlották, hogy – vélhetően az általános gyakorlatnak megfelelően – fizetése egy részét offshore számlára utalják, amelyből kevesebbet kell adóznia.

Jerseyben – egy Nagy-Britanniához tartozó, de önálló jogrendszerrel rendelkező sziget, amelyet a szigetországban adóparadicsomként tartanak számon – létre is hoztak egy számlát Kanténak (erről nem derült ki, hogy a Chelsea vagy a játékos jogi képviselője, esetleg családja szorgalmazta), de a játékos hallani sem akart arról, hogy ide utalják a fizetésének egy részét.

„N’Golo teljesen rugalmatlan, mindent a normális úton szeretne. Sokat olvasott a játékosok adózása miatt indított vizsgálatokról, és attól tart, hogy őt is kérdőre vonhatják. A legapróbb rizikót sem vállalja” – idézi a Mediapart azt a levelet, amelyet Kanté képviselője írt a Chelsea vezetőinek.

Kantéról eddig is köztudott volt, hogy legendásan szerény, szorgalmas és becsületes, s ez újabb bizonyíték rá.

„Nem lep meg, hogy ezt hallom N’Golóról. Nála minden tökéletes, sohasem csalt, talán csak néha kártyázás közben” – mondta a legújabb fejlemény kapcsán Blaise Matuidi, a francia válogatott játékosa a hollandok elleni pénteki meccs apropóján megtartott sajtótájékoztatón.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik