HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2019.01.23 21:51 Frissítve: 2019.01.25 01:45

Chelsea: Higuaín a londoni kékeknél folytatja – hivatalos

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea bejelentette, hogy szerződtette a Juventustól Gonzalo Higuaínt. Az argentin játékos kölcsönbe érkezik a londoni klubhoz, az átigazolás tényét már az olasz klub is megerősítette.

 

Higuaín a Juventustól érkezik a Stamford Bridge-re, mégpedig kölcsönbe – az idény első felében is kölcsönjátékosként szerepelt az AC Milanban, amelynél fél év alatt 8 gólt szerzett. A „zebrák” közleményéből kiderül, hogy a futballista szerződése 2019. június 30-ig szól, erre az időszakra átigazolási díj nélkül „engedi át” a labdarúgót a Juve.

A Chelsea opcióval rendelkezik arra vonatkozólag, hogy 18 millió euróért cserébe további egy évvel meghosszabbítsa a kölcsönt, illetve arra is, hogy 36 millió euró fejében végleg megszerezze a 31 éves futballista játékjogát.

„Amikor szóba került, hogy a Chelsea-hez szerződhetek, tudtam, hogy meg kell ragadnom a lehetőséget. Mindig kedveltem ezt a csapatot a nagyszerű történelmével és a csodálatos stadionnal, ráadásul a Premier League-ben szerepel, amire én is mindig vágytam. Remélem, a pályán visszaadhatom a klubnak a bizalmat, amelyet a pályán kívül fektetett belém. Alig várom, hogy munkába állhassak, remélem, mielőbb sikerül beilleszkedni” – mondta Higuaín az átigazolás bejelentésekor, amikor az is kiderült, hogy a kilences számú mezt hordja majd.

A Chelsea menedzsere, Maurizio Sarri szerda délután már jelezte, hogy számítani lehet az argentin támadó érkezésére, nem titkolva, hogy várja már, hogy újra együtt dolgozhassanak. Az olasz szakember és Higuaín útjai a 2015–2016-os idényben a Napolinál keresztezték egymást, az argentin csatár olasz gólkirályi címmel fejezte be az idényt, 36 gólt szerezve.

„Ő az egyik legjobb támadó, akivel egész karrierem során dolgoztam. Rendkívüli dolgokra képes, különösen az első nápolyi évemben volt kimagasló a teljesítménye. Bízom abban, hogy hamarosan hasonló formában látjuk viszont a pályán" – mondta Sarri a Tottenham elleni Ligakupa-elődöntőt felvezető sajtótájékoztatón, beismerve Higuaín érkezését.

A játékos ezen a találkozón még nem léphet pályára, hiszen a meccskeretet korábban le kellett adnia a menedzsernek.


Chelsea FC on Twitter

It's official! @G_Higuain is a Blue! #HiguaIN


2019.02.19 15:41:25

Angol labdarúgás ILKU MIKLÓS

A szurkolók türelme már elfogyott az olasz edzővel szemben, vajon a vezetőségé meddig tart?

2019.02.18 20:05:20

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Herrera és Pogba bólintott, a United simán nyert, még a hazai drukkerek is becsatlakoztak a Sarri kirúgásáról szóló dalba.

2019.02.10 16:30:46

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A manchesteriek már a 25. percben négy góllal vezettek, valósággal eltiporták Sarri csapatát.

2019.02.08 12:03:10

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Niort Carlos Téveze, az argentin Jamie Vardy Batistután nőtt fel, s nagyszerű példa volt a társainak.

2019.02.06 14:12:39

Angol labdarúgás OLÁH GÁBOR (SALFORD)

A zord időjárás vagy az időpontváltozás miatt David Beckham most nem volt jelen.