Chelsea: Fabregas az angoloknál folytatja - hivatalos

Vágólapra másolva!
2014.06.12. 17:23
null
Cesc Fabregas a Chelsea-ben folytatja a pályafutását (Fotó: chelseafc.com)
A Premier League-ben szereplő Chelsea a hivatalos honlapján jelentette be, hogy megállapodott a Barcelonával Cesc Fabregas átigazolását illetően. A 27 esztendős középpályás ötéves szerződést kötött a londoni klubbal, amelynél a 4-es mezt kapta. A vételárat nem hozták nyilvánosságra a felek, sajtóhírek szerint 33 plusz 3 millió euróért jöhetett létre a transzfer.

 

A világ- és kétszeres Európa-bajnok futballista 2003 és 2011 között a Chelsea városi riválisát, az Arsenalt erősítette, majd visszatért nevelőegyesületéhez, a Barcelonához, amelynél három szezont játszott.

A világbajnokságra készülő spanyol válogatott játékos a katalánokkal egy bajnokságot, két spanyol Szuperkupát, egy Király-kupát, egy európai Szuperkupát és egy klubvilágbajnokságot nyert, de rengeteg kritika érte a teljesítményét.

Fabregas a mögöttünk hagyott idényben 55 tétmérkőzésen 13 góllal és 22 gólpasszal segítette a Barcát, ami egyáltalán nem rossz mutató, az idény legfontosabb mérkőzésein azonban rendre adós maradt a jó játékkal. A gránátvörös-kékeket három évad alatt 96 bajnokin 28 góllal és 43 assziszttal segítette.

Vételárát nem hozták nyilvánosságra a csapatok, sajtóhírek szerint a Chelsea 33 plusz 3 millió eurót fizet Fabregas játékjogáért. A bónuszt akkor kapja meg a Barca, ha a spanyol futballista bizonyos számú meccsen pályára lép az angoloknál. Az átigazolási díj azért „csak” 33 millió, mert ha az összeg meghaladja a 36 millió eurót, a vételár fele a játékos előző klubját, az Arsenalt illette volna meg.

„Először is szeretném megköszönni a Barcelonának ezt a három gyönyörű évet, amit eltölthettem itt – írta búcsúlevelében Fabregas. – Itt nevelkedtem, megtiszteltetés volt egy ilyen klubban szerepelni. Úgy érzem, hogy befejezetlen ügyem van a Premier League-ben, és eljött az idő a visszatérésre. Mindenki tudja, hogy az Arsenalnak opciós joga volt szerződtetni engem, de ők úgy döntöttek, hogy nem élnek vele, így ez a lehetőség nem is került szóba. Sok sikert kívánok nekik a jövőben!”

„Megfontoltam minden ajánlatot, és hiszem, hogy a Chelsea-é a legjobb. Trófeákat akarnak nyerni, ahogy én is. Rendkívül jó csapatuk van egy kiváló menedzserrel az élén. Elkötelezett vagyok a klub iránt, alig várom, hogy pályára léphessek! Nagyon fontos volt számomra, hogy a világbajnokság előtt eldőljön ez a kérdés. Most már csak a válogatott sikeréért szeretnék dolgozni, újra trófeát szeretnénk nyerni!” – tette hozzá a középpályás, akinek a Frank Lampard távozásával keletkező űrt kellene betöltenie.

Fabregas értékesítését követően idő kérdése, hogy a Barcelona mikor jelenti be a Sevilla horvát válogatott karmestere, Ivan Rakitic szerződtetését. A 26 esztendős középpályás átigazolási ügyének végére a közeljövőben pont kerül.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik