Chelsea: Drogba játékos-edzőként térhet vissza

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.19. 07:04
A Sky Sports információi szerint játékos-edzőként térhet vissza a Chelsea-hez Didier Drogba, aki 2004 és 2012 között az angol klub emblematikus alakjává nőtte ki magát. Az elefántcsontparti csatár újbóli londoni szerepvállalása esetén ismét együtt dolgozhatna korábbi trénerével, José Mourinhóval.

A 36 éves támadó megállapodása a legutóbbi szezon végén lejárt a török Galatasaraynál, így jelenleg szabadon igazolható. A hírek szerint a Juventus kétéves, kiváló anyagi kondíciókat tartalmazó szerződéssel csábítja a csatárt, de Drogba állítólag a Londonból érkező ajánlat elfogadására hajlik.

Az angol együttesben 341 mérkőzésen 157 gólt szerző játékos a „kékeknél” ismét együtt dolgozhatna korábbi edzőjével, José Mourinhóval, aki tíz évvel ezelőtt 24 millió fontot fizetett érte a Marseille-nek.

A portugál menedzser és elefántcsontparti játékosa 2004 és 2007 között két bajnokságot, két Ligakupát, egy angol Szuperkupát, valamint egy FA-kupát nyert a Chelsea-vel.

A 2012-es Bajnokok Ligája-győztes együttes keretében jelenleg három vérbeli csatár található: a jó teljesítménnyel sokszor adós Fernando Torres, a nyáron 32 millió fontért igazolt Diego Costa, valamint a legutóbbi szezont kölcsönben az Evertonnál töltő Romelu Lukaku, akinek a jövője egyelőre kérdéses. A kameruni Samuel Eto'o szerződése lejárt, míg a szenegáli Demba Ba a Besiktashoz távozott.

A közönségkedvenc Drogba a futballtörténelem egyetlen játékosa, aki négy FA-kupa-döntőben is betalált.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik