Chelsea: döbbenetes – ennyit kap Mourinho, ha kirúgják?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.07. 09:08
null
Döbbenetes – ennyit kap Mourinho, ha kirúgják? (Fotó: Reuters)
Angliában hetek óta téma José Mourinho menesztése a Chelsea labdarúgócsapatától, a portugál azonban többször is elmondta, nem aggódik. Már azt is tudjuk, miért…

 

„A klub egyértelművé akarja tenni, hogy José továbbra is teljes bizalmunkat élvezi. José is mondta, az együttes nem szerepel jól, fejlődnie kell. Ennek ellenére hisszük, hogy a megfelelő menedzser ül a kispadon, képes lesz arra, hogy helyrehozza az eddigi hibákat és újra sikeressé tegye a csapatot” – adott ki közleményt nemrég a Chelsea vezetősége.

A londoni gárda nyolc forduló után két győzelemmel, két döntetlennel és négy vereséggel a Premier League tabellájának 16. helyén áll, így sokakban felvetődött a kérdés, hogyan ülhet még mindig a kispadon a Special One.

A választ a Daily Mail adta meg, ugyanis mint kiderült, a portugálnak egészen elképesztő lelépési pénz szerepel a szerződésében.

Az angolok úgy tudják, a „kékek” vezetőségének 37.5 millió fontot (15.8 milliárd forintot) kellene átutalnia Mourinho számlájára végkielégítésként.

Viszonyításképp: a Chelsea legdrágább nyári szerzeménye, a Barcelonától szerződtetett Pedro 18.9 millió fontért érkezett Londonba.

A Daily Mail a korábbi edzők lelépési pénzét is közölte, állítólag Luiz Felipe Scolari 12.6 (5.3 milliárd forintot), André Villas-Boas 12 (5 milliárd forintot), Carlo Ancelotti pedig 6 millió fontot (2.5 milliárd forintot) kapott, mert felmondták a klubnál a szerződésüket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik