Chelsea: Csak Hazard kaphatja az Év játékosa díjat - Mourinho

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.11. 11:56
José Mourinho, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea menedzsere szerint ez angliai karrierének legnehezebb szezonja, amelynek végén Eden Hazard-nak kell kapnia az Év játékosa díjat a Professzionális Labdarúgók Szövetségének (PFA) szavazásán.

Hazard vezetésével szárnyal a Chelsea a Premier League-ben, a belga klasszis harminc bajnoki bajnoki mérkőzésen tizenkét gólt szerzett és tíz gólpasszt adott. José Mourinho szerint nem kérdés, hogy a „kékek” tízese megérdemli-e a legjobb labdarúgónak járó díjat.

„Hazard-on kívül más nem nyerhet a szavazáson. Figyelembe véve, hogy milyen kiválóan teljesít hétről hétre, nem is szabadna erről vitát nyitni – mondta Mourinho a QPR elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatón. – Ha valaki bedob még egy nevet a kalapba, akkor azt csak azért teszi, hogy a címlapokra kerüljön, vagy félrevezesse az embereket. Eden messze a legjobb játékos ebben a szezonban.”

Mourinho elutasította azt az állítást, mely szerint a Chelsea könnyedén nyerheti meg a bajnokságot.

„Ez a legnehezebb idényem Angliában, mivel több a bajnokesélyes csapat. Amikor először idejöttem, akkor csak a Chelsea, a Manchester United és az Arsenal nyerhetett, mára ez a trió kiegészült a Manchester Cityvel, a Liverpoollal és a Tottenhammel – folytatta a portugál szakember. – A tabella közepén tanyázó csapatok erőssége is meghatározó, sokkal keményebb meccseket játszunk velük. Unalmas lenne a bajnoki címért folyó harc? Miért? Nem domináltunk. Nyilván élvezetesebb, ha a végén mi emeljük magasba a trófeát.”

A Chelsea újabb lépést tehet a hőn áhított bajnoki cím felé a Queens Park Rangers legyőzésével.

ANGOL PREMIER LEAGUE
32. FORDULÓ

SZOMBAT
13.45: Swansea City–Everton (Tv: DIGI Sport1)
16.00: Southampton–Hull City
16.00: Sunderland–Crystal Palace
16.00: Tottenham Hotspur–Aston Villa (Tv: DIGI Sport2)
16.00: West Bromwich–Leicester City
16.00: West Ham United–Stoke City
18.30: Burnley–Arsenal (Tv: DIGI Sport1)

VASÁRNAP
14.30: Queens Park Rangers–Chelsea (Tv: DIGI Sport1)
17.00: Manchester United–Manchester City (Tv: DIGI Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik