Chelsea: Courtois alighogy megérkezett Londonba, máris az Atléticóhoz kerül?

Vágólapra másolva!
2011.07.19. 10:51
Címkék
A Sky Sports információi szerint a Chelsea kölcsönadná a belga Genktől nemrég szerződtetett 19 esztendős kapust, Thibaut Courtois-t a spanyol Atlético Madridnak.

Mint ismeretes, a Premier League előző szezonjában ezüstérmet szerző Chelsea megszerezte a Tőzsér Dánielt, Tóth Balázst és Köteles Lászlót is foglalkoztató Genk belga tehetségét, akiben Petr Cech jövőbeli utódját látják a londoni kékek vezetői.

Mivel Courtois jelenleg nem fér be a Chelsea kezdőjébe, André Villas-Boasék azt szeretnék, ha rendszeres játéklehetőséghez jutna kölcsönben, így kapóra jöhet a David de Gea személyében első számú kapusát idén nyáron elvesztő Atlético Madrid, amely korábban szintén szerette volna szerződtetni a belga játékost.

„Jobb ha Spanyolországban védek, mint Belgiumban, ott többet tanulhatok. Meg kell küzdenem a helyemért, de ez természetes a profi labdarúgás legmagasabb szintjén. Elképzelhetőnek tartom, hogy két-három évet is kölcsönben szerepeljek, mielőtt kezdő lehetek a Chelsea-ben” – nyilatkozta Courtois.

A fiatal kapus azt is elmesélte, hogy már találkozott újdonsült csapattársaival, kiemelte Frank Lampard és John Terry vendégszeretetét, továbbá Didier Drogbával és Petr Cechhel is váltott pár szót.

Courtois Londonba szerződése egyébként több külföldön játszó magyar kapus sorsába is beleszólhat. Gulácsi Péter, Köteles László és Babos Gábor előtt is új lehetőség kínálkozhat a nyár folyamán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik