Chelsea: bejelentették Pedro szerződtetését a Barcától

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.20. 14:06
null
Pedro elhagyja a Barcelonát, a Chelsea-ben folytatja (Fotó: barca.es)
A Chelsea labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, amit már napokkal ezelőtt tudni lehetett: a londoni klub szerződtette Pedrót a Barcelonától. A spanyol válogatott játékos négyéves szerződést írt alá új csapatával.

Ahogy tegnap megírtuk,szerda este lencsevégre kapták Pedrót Londonban, amint épp az orvosi vizsgálatra tartott a Chelsea-nél. Sokáig úgy tűnt, hogy a Barcelonánál kevés szerephez jutó támadó a Manchester Unitedben folytatja a pályafutását, ám a Chelsea harcba szállt, és legyűrte a bajnoki riválist Pedro átigazolásának ügyében.

Az átigazolási díjat nem hozta nyilvánosságra a Chelsea, ám a hírek szerint a 28 éves világ- és Európa-bajnok támadó mintegy 30 millió eurójába került az angol bajnoknak. Pedro négy évre kötelezte el magát a fővárosi együtteshez.

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, izgatott vagyok az új kaland miatt. Azért jöttem, hogy trófeákat nyerjek a Chelsea-vel. Hálás vagyok a klubnak, hogy lehetőséget ad nekem a kék mez viselésére” – mondta Pedro a Chelsea hivatalos honlapjának szerződése aláírása után.

Pedro 2004-ben került a Barcelona akadémiájára, majd 2008-ban mutatkozott be a felnőttek között. Az elmúlt hét évben öt bajnoki címet és három Bajnokok Ligáját nyert a katalán együttessel, a spanyol válogatottal pedig világ- és Európa-bajnok lett. A Barcelona színeiben 204 bajnokin 58 gólt szerzett, összességében 321 találkozón 99-et, ám többnyire mellékszereplő volt, és a nyáron rengeteget pletykáltak arról a nemzetközi sajtóban, hogy klubot vált, ami be is következett.

Pedro a 10. spanyol játékos, aki magára öltheti a Chelsea mezét. Előtte honfitársai közül Fernando Torres, César Azpilicueta, Juan Mata, Albert Ferrer, Cesc Fabregas, Diego Costa, Oriol Romeu, Asier Del Horno és Enrique de Lucas tehette ezt meg, közülük Fabregas, Azpilicueta és Costa jelenleg is a londoniak futballistája.

Pedro már edzésbe is állt a Chelsea-nél

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik