Chelsea: azért távozott, mert Mourinho elvette a játékkedvét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.20. 11:47
A minap a német élvonalbeli Wolfsburghoz igazoló Chelsea-futballista, a belga Kevin De Bruyne hazája sajtójának elmondta: azért kellett váltania, mert a londoniaknál José Mourinho menedzser elvette a kedvét a játéktól.

„Nem a világbajnokság miatt hagytam el a Chelsea-t, hanem mert elveszítettem a játékkedvemet” – mondta a több játéklehetőségre vágyó Kevin De Bruyne a Het Laatste Nieuwsnak, felhánytorgatva Mourinhónak, hogy a Steaua elleni őszi BL-meccs előtt azt nyilatkozta: azért nem teszi be őt a csapatba, mert az edzéseken nem teljesít megfelelően.

„Olyan fickó vagyok, aki mindig teljes erőbedobással tréningezik. Ennek tükrében az a megjegyzés nagyon rossz színben tüntetett fel. December végén volt egy beszélgetésünk, (Mourinho) a versenyhelyzetről, az edzésekről magyarázott, és arról, hogy mindig van esély a csapatba kertülésre. Azt mondta, nem szívesen engedne el kölcsönbe, mert jó játékosnak tart. De kérdem én, mi egyébbel bizonyíthatnám ezt?”

A 22 éves támadó hozzátette: az ominózus szeptemberi bukaresti sajtótájékoztató után még keményebben edzett, még a szabadnapjait is tréningezéssel töltötte.

„Három kilót veszítettem, a testzsírszázalékom is csökkent kettővel, a helyzetem azonban semmit sem változott. Kértem hát, hogy engedjenek el” – folytatta a Chelsea-ben ebben a szezonban kilenc meccsen játéklehetőséget kapó játékos, akit a londoniak 2012-es megvásárlása óta a belga Genknek és a német Werder Bremennek is kikölcsönöztek.

De Bruyne elmondta: nyáron a Dortmunddal és az Atlético Madriddal is tárgyalásban állt, de Mourinho akkor még meg tudta győzni a maradásról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik