Chelsea: aláírt a német válogatott védő – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.09. 17:24
null
Antonio Rüdiger büszkén pózol a Chelsea mezével (Fotó: chelseafc.com)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság legutóbbi idényében bajnoki címet szerző Chelsea bejelentette, szerződtette Antonio Rüdigert, az olasz AS Roma német játékosát.

 

A 24 esztendős hátvéd – aki a 2-es számú mezt választotta új klubjában – ötéves szerződést kötött a Chelsea-vel. A londoni egyesület nem hozta nyilvánosságra az átigazolási díjat, a brit sajtó szerint az olasz együttes 34 millió font (nagyjából 38.5 millió euró) körüli összeget kap a néhány nappal ezelőtt a Konföderációs Kupán aranyérmet szerző futballistáért.

A Sierra Leone-i felmenőkkel is rendelkező Rüdiger a VfB Stuttgartban lett profi labdarúgó, 2012 és 2015 között szerepelt a stuttgartiak felnőttcsapatában. Két évvel ezelőtt, 2015 nyarán az AS Romához szerződött (előbb kölcsönbe, majd végleg).

A német válogatottban 2014 májusában mutatkozott be, ám a világbajnoki keretbe nem került be. A 2016-os Európa-bajnokságot sérülés miatt kénytelen volt kihagyni. Összesen 17 fellépése van a német nemzeti csapatban.

A Chelsea becsapós videóval jelentette be az új szerzeményét:



Nem sokkal később az AS Roma is bejelentette az átigazolást. A „farkasok” közleményéből kiderül, a Chelsea 35 + 4 millió eurót fizet Rüdigerért.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik