Chelsea: a Reallal szóba hozott Courtois nem jelent meg az edzésen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.07. 08:42
null
Thibaut Courtois a hétvégén a Genk bajnokiján járt (Fotó: AFP)
Az oroszországi világbajnokságon a belga válogatottal bronzérmet nyerő Thibaut Courtois nem állt munkába hétfőn klubjánál, az angol élvonalbeli Chelsea-nél.

 

A londoni együttes hivatalos honlapján jelezte, hogy vb-aranyérmes játékosai, Olivier Giroud és N’Golo Kanté, valamint a bronzmeccsen érdekelt Gary Cahill, Eden Hazard, Michy Batshuayi hármas megkezdte a felkészülést a hétvégén rajtoló szezonra.

A klub beszámolójában nem esik szó Courtois-ról, akinek szintén hétfőn kellett volna edzésre jelentkeznie az új menedzsernél, Maurizio Sarrinál. A helyi sajtó szerint a belga kapus nem jelent meg a kékek edzőközpontjában, Cobhamben.

A BBC azt írja, a Chelsea-nél nem tudják, mikor tér vissza a vb-n a legjobb kapusnak megválasztott Courtois, akit a londoni alakulat 2011-ben vásárolt meg a Genktől.

Courtois-val kapcsolatban hetek óta arról cikkezik a brit és a spanyol sajtó, hogy a Bajnokok Ligája-címvédő Real Madrid szerződtetné.

A 26 éves kapuvédő ügynöke nemrég elárulta, ügyfele a Madridhoz szeretne igazolni, a Real pedig már tett érte ajánlatot a Chelsea-nek. Sarri néhány napja azt mondta, még nem beszélt Courtois-val, de tőle szeretné hallani, ha távozni akar.

Courtois családja Madridban él (hiszen a kapus három szezont kölcsönben az Atlético Madridban töltött el), szeretne ismét velük lenni.

A Marca szerint a Real Madrid 35 millió eurót fizetne a Chelsea-nek Courtois-ért, akinek 2019 nyarán lejár a szerződése a londoniaknál.

Courtois 154 tétmérkőzésen lépett pályára a Chelsea színeiben, két bajnoki cím mellett egy-egy FA- és Ligakupát nyert a csapattal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik