Chelsea: a Real vagy a Dortmund klasszisa pótolhatja Costát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.10. 21:05
null
Diego Costa egyre távolabb a Chelsea-től (Fotó: AFP)
Angol és spanyol lapértesülés szerint a Premier League-ben szereplő Chelsea a Real Madridban futballozó Álvaro Moratát vagy a Borussia Dortmund játékosát, Pierre-Emerick Aubameyangot szerződtetné a távozni készülő Diego Costa helyére.

 

A 2016–2017-es szezonban összesen 22 találatig és nyolc gólpasszig jutó Costa távozása már régóta terítéken van a londoniaknál: a 28 esztendős játékossal Antonio Conte menedzser már közölte, hogy nem számít rá, így a brazil-spanyol futballista nem is jelent meg az együttes első nyári edzésén hétfőn. Lehetséges következő csapataként az Atlético Madridot emlegetik, igaz, az átigazolási tilalom miatt Costa csak januárban érkezhetne oda. Szóba került, hogy addig egy kínai klubnak kölcsönadják a támadót, egy azonban biztosan tűnik: Costa nem marad a Chelsea-nél.

Utódként nagyon sokáig Romelu Lukakut emlegették, a belga azonban a nagy rivális Manchester Unitedhez írt alá, így az ő megszerzéséről lemondhatnak Londonban. És hogy ki jöhet akkor? A Sky Sports szerint a sokáig az MU-val szóba hozott Real Madrid-támadó, Álvaro Morata lehet a Chelsea egyik kiszemeltje. Bár a spanyol válogatott játékoshoz a hírek szerint ragaszkodik Zinédine Zidane vezetőedző, egy legalább 70 millió fontos ajánlatra talán a blancók sem mondanának nemet a brit portál szerint.

Alternatívaként a Marca a Borussia Dortmundban szereplő Pierre-Emerick Aubameyangot említi. Őt gyakorlatilag évek óta szóba hozzák Európa legnagyobb csapataival, a fekete-sárgák azonban borzasztóan ragaszkodnak a 28 esztendős gabonihoz, akit biztosan nem engednének el aprópénzért. A spanyol lap cikke szerint a Chelsea nyitó ajánlata 70 millió euró körül lehet – ennyit szántak volna Lukakura is –, ám kérdés, a Borussia lemondana-e ennyiért az egyik, ha nem a legjobb játékosáról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik