Chelsea: 2032-ig (!) szerződtek, rettentő sok pénzhez jutnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.13. 17:15
null
Még Adidasban tapsolnak (Fotó: Reuters)
Egybehangzó brit sajtójelentések szerint 2032-ig szól az a hosszú távú szerződés, amelyet a Chelsea labdarúgócsapata kötött a Nike-val. A londoni klub évi hatvanmillió fontot kap a megállapodás alapján a hivatalos mezszállítójává váló amerikai sportszergyártótól.

 

A klub történetének legnagyobb szabású kereskedelmi szerződéseként bejelentett megállapodás a 2017–2018-as szezon elején lép életbe. A londoniak Adidasszal kötött, jövőre lejáró szerződése évi 30 millió fontot fialt.

A Chelsea határidő említése nélkül „hosszú távú megállapodásról” számolt be, de mértékadó brit sajtóforrások – például a Guardian és a Telegraph – egyértelműen arról írnak, hogy a szerződés 2032-ig lesz érvényben.

A Chelsea 15 év alatt 900 millió fontot (több mint 310 milliárd forintot) kasszíroz azért, hogy hivatalos szállítóként a Nike látja el felszereléssel az első csapatot, az akadémiát és a női szakosztályt, továbbá gyártja a nagyközönség számára forgalmazott Chelsea-mezeket, -nadrágokat, egyéb ruhadarabokat.

A megállapodás nagyszabású, ugyanakkor nem „világcsúcs”: a Real Madrid és a Manchester United is több pénzhez jut az Adidastól (évi 106, illetve 75 millió font).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik