Championship: volt játékosokat csábítanak a játékvezetés felé

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.28. 14:24
A Premier League-hez hasonlóan az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályában is profi játékvezetők működnek közre a 2016–2017-es szezontól.

Amíg az élvonalban 2001 óta csak profi játékvezetők működnek közre, addig a másod-, a harmad- és a negyedosztályban közreműködő bírók jelentős része teljes munkaidőben dolgozik.

Ezen próbál változtatni az Angol Labdarúgóliga, amely 2016 nyarától profi játékvezetőket alkalmazna a Championshipben is. Ezek alapján az eddig meccsenként kapott 380 font helyett évente 60 ezer fontot keresnének a játékvezetők.

A ligának az a terve, hogy ezzel a kezdeményezéssel a korábbi labdarúgókat is rá lehessen venni, hogy pályafutásuk befejezése után a játékvezetői pályát válasszák.

A Championshipből várhatóan két-három játékvezető is felkerül a Premier League-be, mert a pályafutását befejező Howard Webb helyére 2014 nyarán senki nem érkezett, és a hírek szerint 2015 nyarán az egyaránt ötven felett járó Chris Foy és Phil Dowd is visszavonulhat, főleg úgy, hogy mindketten sokat bajlódnak sérüléssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik