Capellónak elege van a félrelépésekből

Vágólapra másolva!
2010.02.24. 13:40
null
Fabio Capellót már vb-hangulatban ostromolták az újságírók Dél-Afrikában (Fotó: Action Images)
Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem titkolja: a jövő heti, Egyiptom elleni felkészülési mérkőzés elsősorban azért fontos számára, hogy személyesen figyelmeztesse játékosait a pályán kívüli helyes viselkedés fontosságára.

„Aki velem akar dolgozni, annak tisztában kell lennie az elvárásaimmal" – nyilatkozta dél-afrikai villámlátogatása lezárásakor Fabio Capello, akit arról faggattak az újságírók: játékosai rendezetlen magánéletének médiabeli taglalása mennyiben veszélyezteti Anglia sikeres szereplését a nyári világbajnokságon.

Anglia olasz szövetségi kapitánya szerint egyelőre nincs nagy baj, Wayne Bridge és a gyermeke édesanyjával flörtölő egykori klubtárs, John Terry képes lesz együttdolgozni a védelemben, sőt a legújabban a bulvárlapok címlapjára kerülő Ashley Cole-t sem száműzi a házasságtörése miatt.

Ezzel együtt a négy hónap utáni első összetartáson – „nagyon erős két nap lesz!" – figyelmeztetni fogja játékosait: a nyilvánosságra kerülő magánéletbeli botrányok veszélyeztethetik a vb-szereplésüket. A feleségét megcsaló családapa, azaz Terry megfosztása a csapatkapitányi karszalagtól mindenesetre érzékeltette, hogy Capello nem szívbajos, ha fegyelmezni kell.

„Ez lesz most az egyik legfontosabb megbeszélnivalónk – mondta Capello. – A világbajnokság nekem, Angliának és a játékosoknak egyaránt rendkívül fontos, de csak akkor alkothatunk igazi csapatot, ha mindenki kellőképpen tiszteli a válogatott mezt. A kapitányi munka legnagyobb kihívása számomra most olyan légkört teremteni a kereten belül, hogy mindenki számára egyértelmű legyen: minden pillanatban, minden esetben ki kell állnunk egymás mellett."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik