Bolton: Bogdán megsérült, az MU-ból érkezik a helyettese

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.30. 14:43
null
Bogdán Ádám az első hírek szerint hat hétre esett ki (Fotó: Action Images)
Megsérült az angol másodosztályban (Championship) szereplő Bolton Wanderers csütörtöki edzésén Bogdán Ádám. A klub magyar válogatott kapusa bokasérülést szenvedett, az első diagnózis szerint legalább hat hetet (maximum 12-t) ki kell hagynia. Helyettesítésére a Manchester United kapusát, Ben Amost vették kölcsön egy hónapra.

„Úgy tűnik, beakadt a lába az edzésen, elindult az egyik irányba, a bokája meg letapadt. Sajnos benne van a futballban az ilyen sérülés. Várjuk a végleges, hivatalos diagnózist. Újabb nagyon fontos játékosomról kell lemondanom, nagyon balszerencsések vagyunk az utóbbi időben” – szomorkodott Neil Lennon menedzser.

Bogdánt Ben Amos helyettesíti a Boltonnál a lábadozás alatt. A Manchester United kapusát egy hónapra veszi kölcsön a Wanderers. A 24 éves Ben Amos korosztályos angol válogatott volt, de az MU-nál David de Gea, Victor Valdés és Anders Lindegaard mögött csak a negyedik számú kapusnak számított. Klubja korábban már a Peterborough-nak, a norvég Moldénak, az Oldhamnek, a Hullnak és a Carlisle-nak is kölcsönadta.

Ha Bogdánnak valóban hat hetet kell kihagynia, akkor veszélybe kerülhet a szereplése a március 29-i Magyarország–Görögország Eb-selejtezőn. A Bolton kapusa az Eb-selejtezősorozatban eddig még nem lépett pályára.

Bogdánt a sérülés után elérte a Nemzeti Sport. A kapus elmondta, hogy igaz, hogy minimum hat hetet kell kihagynia, ha viszont műteni is kell, akkor ez az időszak 12 hetesre növekedhet. A kapus hozzátette, hogy elsőre sokkal súlyosabbnak érezte sérülését, olyannak, amiből a felépülés nyolc hónapot vesz igénybe – szerencsére tévedett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik