Betelt a pohár a Chelsea-nél: kirúgták Di Matteót

Vágólapra másolva!
2012.11.21. 10:22
null
Roberto Di Matteo már nem a Chelsea menedzsere (Fotó: Reuters)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea menesztette Roberto Di Matteo menedzsert – tudatta hivatalos közleményben a londoni csapat. A klub vezetősége elégedetlen volt az utóbbi mérkőzések eredményeivel, ezért kiadta az útját az olasz szakembernek.

 

 

„A csapat utóbbi időben nyújtott teljesítménye miatt a klub vezetősége és tulajdonosa úgy érezte, szükséges a váltás, hogy az együttes megtalálja a helyes utat a szezonnak ebben a nagyon fontos szakaszában – olvasható a Chelsea hivatalos közleményében. – Nehéz feladat előtt állunk a Bajnokok Ligájában, a Premier League-ben is egyre éleződik a küzdelem, ráadásul három másik kupasorozatban is érdekeltek vagyunk. A célunk az, hogy mindegyik sorozatban versenyben maradjunk ameddig csak lehetséges.”

DI MATTEO A NYOLCADIK
Di Matteo a nyolcadik menedzser, aki távozik a Chelsea-től, amióta Roman Abramovics a klub tulajdonosa. Az eddigi szakvezetők, akik irányították a csapatot az Abramovics-érában:
Claudio Ranieri: 2000 szeptemberétől 2004 májusáig
José Mourinho: 2004 júniusától 2007 szeptemberéig
Avram Grant: 2007 szeptemberétől 2008 májusáig
Luiz Felipe Scolari: 2008 júliusától 2009 februárjáig
Guus Hiddink: 2009 februárjától 2009 májusáig
Carlo Ancelotti: 2009 júniusától 2011 májusáig
André Villas-Boas: 2011 júniusától 2012 márciusáig
Roberto Di Matteo: 2012 márciusától 2012 novemberéig

A klub megköszönte a március óta a csapatot irányító Di Matteo munkáját. Az olasz szakvezető Bajnokok Ligáját és FA-kupát nyert a csapattal.

A Chelsea repülőrajtot vett a Premier League-ben, nyolc forduló után magabiztosan vezette a tabellát, ám az utóbbi négy fordulóban képtelen volt nyerni – két döntetlen és két vereség volt a csapat mérlege –, így visszacsúszott a harmadik helyre a manchesteri csapatok mögé.

Ráadásul a Bajnokok Ligájában is nehéz helyzetbe került a címvédő: a tegnapi, Juventus elleni 3–0-s vereséget követően harmadik az E-csoportban a Chelsea, hátránya két pont a torinóiakkal szemben egy fordulóval a vége előtt. Az utolsó körben a londoniak a már biztosan kieső Nordsjaellanddal mérik össze erejüket, ám ha a Juventus legalább egy pontot szerez a Sahtar Doneck otthonában, akkor a címvédő búcsúzik a sorozattól, és az Európa-ligában folytathatja.

Roberto Di Matteo 262 napig volt a Chelsea menedzsere, hosszabb ideig, mint André Villas-Boas (256), Avram Grant (247) és Luiz Felipe Scolari (223).

A Chelsea hamarosan megnevezi Di Matteo utódját. A Sky Sports információi szerint Rafael Benítez lesz a klub következő menedzsere, azonban sajtóhírek szerint Pep Guardiola vagy Harry Redknapp is leülhet a Chelsea kispadjára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik