Beníteznek döntenie kell a Juve ajánlatáról

Vágólapra másolva!
2010.04.14. 11:57
null
Hamarosan kiderülhet, Benítez meghallgatja-e a Juventus ajánlatát (Fotó: Action Images - archív)
Címkék
A mértékadó The Times és több angol forrás szerint a Juventus tíz napot adott Rafa Beníteznek, a Liverpool menedzserének arra, hogy eldöntse, elfogadja-e a torinói klub ajánlatát, hogy a nyáron az együttes vezetőedzője legyen.

A Juventus vezetői záros határidőn belül szeretnék megtalálni Alberto Zaccheroni vezetőedző utódját, akit csak a szezon végéig szerződtettek. Olasz és angol lapok már korábban beszámoltak arról, hogy a finoman szólva nem túl fényesen szereplő torinói együttes első számú célpontja Rafa Benítez, a Liverpool menedzsere.

A The Times és több angol forrás ma pedig arról írt, hogy az olaszok gyors döntést várnak a spanyol szakembertől, és tíz napot adtak Beníteznek, hogy határozzon sorsáról.

Olaszországi információk szerint Manuel García Quilon, Benítez ügynöke Milánóban járt a napokban, ahol Jean-Claude Blanc-nal, a Juventus elnökével tárgyalt. A tréner ügynöke cáfolta a híreket.

Benítez távozása mellett szól, hogy a Liverpoolnak nem megy ebben az idényben: bár a „vörösök" még harcban vannak az Európa-ligában (az Atléticóval találkoznak az elődöntőben), az angol bajnokságban csak a hatodik helyen állnak. Ráadásul a klub amerikai tulajdonosai, George Gillett és Tom Hicks szeretnének megválni az együttestől.

A spanyol szakember azonban úgy nyilatkozott, hogy szeretne ütőképes csapatot építeni a nyáron, de erre csak úgy lenne lehetősége, ha sikerülne befektetőt találnia a klubnak.

A Juventus tíznapos határideje tehát nehéz helyzetbe hozhatja Benítezt, ám más klubok is érdeklődnek iránta. A legnevesebb kérő a Real Madrid, amelynél könnyen elképzelhető, hogy menesztik Manuel Pellegrini vezetőedzőt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik