Az „óriásölő” 11-esekkel ejtette ki az Arsenalt

Vágólapra másolva!
2012.12.11. 23:25
null
A Bradford vezetett az Arsenal ellen (Fotó: Action Images)
Az angol labdarúgó Ligakupa negyeddöntőjében az Arsenal tizenegyesekkel búcsúzott a negyedik ligás Bradforddal szemben. A rendes játékidőben 1–1 lett az eredmény, a tizenegyesrúgások a Bradford sikerét hozták.

 

 

A Bradford ebben az idényben még nem veszített kupameccset, legutóbbi nyolc tizenegyespárbaját pedig egyaránt megnyerte – ez utóbbi angol rekordnak számít. Ráadásul a negyedik ligás gárda nálánál jóval erősebb csapatokat búcsúztatott a Ligakupában (Wigan, Watford).

Az Arsenal hiába kezdett jobban a Bradford vendégeként, a 16. percben meglepetésre mégis a házigazdák szerezték meg a vezetést: egy jobb oldali szabadrúgást követően – Nahki Wells bőrözte fel Thomas Vermaelent, aki szabálytalanul tudta csak megállítani ellenfelét – a hosszún üresen érkező Garry Thompson belsőzött a rövid felsőbe. Az Arsenal fennállása során mindössze hatodik gólját kapta a Ligakupában negyedik ligás ellenféltől. (1–0)

Az Arsenal folyamatosan vette át a mérkőzés irányítását, egyre jobban és többet járatta a labdát ellenfele térfelén a patinás londoni csapat. Francis Coquelin került a legközelebb a gólszerzéshez, ám nagy vágtája végén a kapufát trafálta telibe. A hajrában Gervinho egyenlíthetett volna, ám Kieran Gibbs beadását a hosszún üresen érkezve mellé belsőzte – jó két méterről...

Gervinho ordító helyzetben hibázott (Fotó: Action Images)
Gervinho ordító helyzetben hibázott (Fotó: Action Images)

A fordulás után is nyomott az Arsenal, Arsene Wenger pedig egyre türelmetlenebbül figyelte az eseményeket. A Bradford – mely legutóbbi 12 Ligakupa-meccsén mindössze kétszer nem kapott gólt – legjobbja Wells volt, aki gyakran okozott fejtörést a vendégeknek.

A hajrában Matt Duke-ot távolról tesztelte az Arsenal, Jack Wilshere életerős löketét védte bravúrral a Bradford kapusa. A házigazdák kapusa egyébként megbízható teljesítményt nyújtott az egész meccsen.

A 88. percben kiegyenlített az Arsenal: Santi Cazorla bal oldali beadását a középen üresen érkező Vermaelen három méterről fejelte a negyedik ligás együttes kapujába. (1–1)

Gól a rendes játékidőben már nem született, így jöhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás – ez nem tűnt rossz előjelnek a Bradford számára, hiszen a negyedosztályú alakulat legutóbbi nyolc tizenegyespárbaját megnyerte. A túlórában is az Arsenal dominált, Gibbs és Wilshere kísérletét is védte Duke, Alex Oxlade-Chamberlain sem tudott túljárni a hazaiak kapusának eszén az első negyedórában.

A második negyedóra elején Santi Cazorla bődületes lökete csattant a keresztlécen. Nagy helyzet egyik csapat előtt sem adódott a folytatásban, így jöhettek a tizenegyesek.

Az angol sajtó által „óriásölőnek” becézett Bradford belőtte az elsőt, Santi Cazorlát azonban megbabonázta Duke, kivédte 11-esét. A házigazdák második lövője ismét magabiztosan értékesítette sajátját, majd Maruan Samak a kapufát találta telibe – két kör után kettő nullára ment a negyedik ligás csapat. A harmadik bradfordi kísérlet kimaradt, majd Wilshere biztos lábbal talált be. A negyedik hazai 11-es is utat talált az Arsenal hálójába, majd a londoniak is gólt szereztek. Az utolsó körben a bradfordi játékos hibázott, az Arsenal visszajöhetett volna, ám Vermaelen is a kapufát forgácsolta, így nem tudott élni az eséllyel a vendégcsapat, mely kiesett a negyeddöntőben.

Az ötödik vonalban a Newport 5–2-re kiütötte a Lutont, mely nem nevezte a találkozóra magyar légiósát, Kovács Jánost.

ANGOL LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Bradford (IV.)–Arsenal 1–1 – 11-esekkel 3–2
Norwich–Aston Villa 1–4
A TOVÁBBI PÁROSÍTÁS
Swansea–Middlesbrough (II.)
Leeds United (II.)–Chelsea

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik