HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2010.09.28 15:52 Frissítve: 2013.11.22 02:29

Az Arsenal-legenda Wengert ostorozza

Ian Wright, az Arsenal labdarúgócsapatának korábbi legendás csatára úgy véli, nem Manuel Almunia, hanem Arsene Wenger a hibás amiatt, hogy az „ágyúsok" a hétvégén vereséget szenvedtek a West Bromwich Albiontól.

Wright szerint Wenger csak magát okolhatja a kapusgondok miatt (Fotók: Action Images - archív)

Miután az Arsenal a hétvégén hazai pályán 3–2-es vereséget szenvedett a West Bromwichtól, sokan a gyenge teljesítményt nyújtó Manuel Almuniát kiáltották ki bűnbaknak. Ian Wright, az „ágyúsok" korábbi klasszis csatára azonban amondó, nem a spanyol kapus, hanem Arsene Wenger menedzser a hibás.

„Almuniát nem lehet hibáztatni a West Brom elleni sokkoló vereségért. Ugyanúgy, ahogy Lukasz Fabianskira sem lehet majd ujjal mutogatni, ha ma este Belgrádban ismét hibázik" – vélekedett Wright.

Wright sok szép pillanatot szerzett
az Arsenal szurkolóinak

„Méghozzá azért, mert egyetlen ember van, aki hibáztatható az egykori klubomnál uralkodó kapuskrízisért, és az nem más, mint Arsene Wenger. Az Arsenal menedzsere mindenki másnál jobban tisztában van kapusai képességeivel. Az elmúlt években számtalan lehetősége volt arra, hogy megerősítse ezt a posztot, de egyiket sem használta ki" – folytatta a 33-szoros angol válogatott Wright, aki 1991 és 1998 között szolgálta a londoni klubot.

„Wenger nem akart pénzt kiadni egy világklasszis kapusra, és ez ismét visszaütött. Sőt a trófeaszerzésről szövögetett álmokat is keresztülhúzhatja. A menedzsernek a téli átigazolási szezonban kapust kell szerződtetnie, különben nagy esély van rá, hogy az Arsenal ebben a szezonban sem nyer majd semmit" – vélekedett Wright.

Az „ágyúsok" ma esti Bajnokok Ligája-mérkőzésén Fabianski áll majd a kapuban, de az Arsenal legendája nem biztos abban, hogy Almunia valóban sérülés miatt került ki a kezdőből.

„Wenger szerint Almunia könyöksérülés miatt marad ki, és emiatt kezd Fabianski. Én úgy vélem, a spanyolnak nem arra van szüksége, hogy kirakják a csapatból – hanem arra, hogy erős riválisokkal kelljen megküzdenie a helyéért" – jelentette ki Wright, aki szerint Jens Lehmann 2008-as távozása óta az Arsenalnál nem volt igazi versenyhelyzet az első számú kapus posztjáért.

2019.02.10 16:30:46

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A manchesteriek már a 25. percben négy góllal vezettek, valósággal eltiporták Sarri csapatát.

2019.02.08 12:03:10

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Niort Carlos Téveze, az argentin Jamie Vardy Batistután nőtt fel, s nagyszerű példa volt a társainak.

2019.02.06 14:12:39

Angol labdarúgás OLÁH GÁBOR (SALFORD)

A zord időjárás vagy az időpontváltozás miatt David Beckham most nem volt jelen.

2019.02.03 17:24:03

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A második félidőben lemosta a pályáról a házigazda City a londoniakat, akik sokat köszönhetnek a kapusuknak.

2019.02.01 18:41:29

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK. A címvédő Manchester City vett egy japán védőt • Denis Suárezen kívül csak álmodozott az Arsenal.