Az Arsenal elrontotta Coyle debütálását

Vágólapra másolva!
2010.01.17. 19:05
null
Cesc Fabregas (jobbra) szerzett vezetést az Arsenalnak (fotó: Action Images)
Címkék
Kétgólos győzelmet aratott az Arsenal az angol labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában. A hazai Boltonban Owen Coyle most debütált a kispadon, a klub sorozatban 21. alkalommal kapott gólt. Gera Zoltán végig a pályán volt a Fulhamben, de csapata kikapott.

 

A Manchester United és a Chelsea sikere után az Arsenalnak is nyernie kellett, amennyiben nem akart elmaradni a vetélytársaktól.

A hazai Bolton álomkezdést produkálhatott volna, ám Klasnic gólját a második percben les miatt nem adták meg. A folytatásban nem csak a hazaiak, de az arsenalosok is dühösek voltak Phil Dowd játékvezetőre, aki két esetnél is továbbot intett a tizenhatoson belül.

A fővárosiak a 28. percben megszerezték a vezetést: Cesc Fabregas játszott össze gyönyörűen Eduardóval, a visszakapott labdát pedig a jobb sarokba lőtte. Ez a találat azt jelentette, hogy a boltoniak sorozatban 21. alkalommal kaptak gólt, ilyen hosszú szériájuk 1928 óta nem volt.

A hajrában Eduardo kapott labdát a leshatáron, középre passzolt, a labda megcsúszott Knight fején, éppen a jobbösszekötő helyén érkező Fran Merida elé hullott, aki eldöntötte a meccset. A Burnleytől érkezett Owen Coyle vereséggel debütált a Bolton kispadján.

 BOLTON-ARSENAL 0-2
 
  

 

Gera Zoltán végig a pályán volt a Fulhamben, de nem tudott segíteni csapatán, amely kétgólos vereséget szenvedett a Blackburn otthonában.

A Rovers középhátvédjeinek köszönheti a győzelmét, hiszen mind Christopher Samba, mind Ryan Nelsen betalált a vendégek hálójába.

A Fulhamnél Clint Dempsey állt legközelebb a gólhoz, ám az első félidőben lövését mentette a kapufa. Az amerikai focistát később térdsérülés miatt le kellett cserélni, és úgy néz ki, hogy hosszabb pihenő vár rá. Gera nem sokkal a lefújás előtt sárga lapot kapott, valamint volt egy szép lövése, amit Robinson védeni tudott.

Kurucz Péter a kispadon ülve nézte végig, ahogy csapata, a West Ham pontot rabolt az Aston Villa otthonában.

PREMIER LEAGUE
22. FORDULÓ
Bolton–Arsenal 0–2 (Fabregas 28., Merida 79.)
Blackburn–Fulham 2–0 (Samba 25., Nelsen 54.)
Aston Villa–West Ham 0–0
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,pl,2009/22,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik