Arsenal–MU három dimenzióban

Vágólapra másolva!
2010.01.28. 20:16
null
A szerencsések három dimenzióban élvezhetik a két óriás csatáját (Fotó: Action Images - archív)
Címkék
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) vasárnapi rangadója, az Arsenal–Manchester United találkozó lesz a televíziózás történetének első három dimenzióban közvetített sporteseménye.

A Sky televízió hivatalosan is bejelentette, hogy három dimenzióban is közvetíti a vasárnapi Arsenal–Manchester United rangadót, igaz, egyelőre csak szűk közönség számára – a 3D-s adás Nagy- Britannia-szerte kilenc kocsmában lesz elérhető.

A kiválasztott pubok között londoni, manchesteri, cardiffi, edinburgh-i és dublini kocsmák szerepelnek, de a televíziós társaság titokban tartja, hogy pontosan melyik vendéglátóipari egységekről van szó.

A londoni Emirates-stadionban rendezett találkozó lesz a televíziózás történetének első háromdimenzióban közvetített sporteseménye. Ha a kísérlet megfelelő fogadtatásra lel, akkor a társaság a következő hónapokban több száz pubban vezeti majd be a 3D-s közvetítést.

A Sky természetesen a hagyományos módon is közvetíti az „ágyúsok" és a „vörös ördögök" összecsapását, így vasárnap két kommentátorstáb és két forgatócsoport dolgozik majd az Emirates-stadionban.  

A Sky így megelőzi nagy riválisát, az ESPN-t a forradalmi újítás bevezetésében: az amerikai sportcsatorna már korábban bejelentette, hogy a nyári dél-afrikai világbajnokság mérkőzéseit 3D-ben közvetíti majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik