K. Zs. 2019.10.08 13:57 Frissítve: 2019.10.08 14:43

Arsenal: Wenger klubkötődése oly erős, hogy nemet mondott

Arsene Wenger, az Arsenal korábbi korszakos menedzsere angliai ajánlatokat mondott le a klubhoz való kötődése miatt, ám szándékai szerint hamarosan, ha nem is a szigetországi labdarúgásban, de újra munkába áll – derül ki egy minapi angliai interjúból.

Arsene Wenger (Fotó: AFP)

 

„Mindenekelőtt Arsenal-embernek tartom magam, és csak utána futballszakembernek, aki képtelen leállni a munkával – idézi a Sky Sports News Arsene Wengert. (A közelmúltban) lett volna lehetőségem munkát vállalni Angliában, de visszautasítottam az ajánlatokat. Túlságosan is kötődöm az Arsenalhoz, ezért úgy döntöttem, hogy kivonulok a Premier League-ből. Az ajánlattevőkről viszont egy szót se, nem szeretnék sportszerűtlen lenni jelenleg is hivatalban lévő kollégákkal szemben.”

Wenger húsz éven keresztül rendre a Premier League legjobb négy csapata között tartotta az Arsenalt, ám az utolsó két idényében elért ötödik és hatodik hely némi árnyékot vet a korábbi eredményekre, köztük a három bajnok címre.

„Teljesen szokványos, hogy az emberek mindig többre és többre vágynak – ismerte el a kritikák törvényszerűségét az Arsenal kispadjáról 2018 májusában felálló Wenger. – Azért elég sok mindent nyertünk, és közben felépítettük az új stadiont is. Ma már nehéz a körülményeket érzékeltetni, mert megötszöröződött a klub forgótőke-állománya azóta, hogy döntöttünk a stadion megépítéséről. Akkor kilencvenmillió font volt a forgótőkénk, a stadion pedig 430 millióba került. Jelentős nyomás nehezedett ránk, és szerintem kisebbfajta csodával ért fel, hogy a klub »jó egészségben« került ki abból az időszakból.”

A 70 éves francia futballszakember a közeljövőben dönt arról, hogy elfogadja-e a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) neki felajánlott posztját.

„A sportág fejlesztésével kapcsolatos vezetői állásról van szó, ahová jelentős tapasztalattal, képzettséggel és tudással rendelkező embert keresnek” – írta körül Wenger a lehetséges következő munkakörét.

2020.08.05 08:07:52

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Jorge Mendes védence Manchesterben szétnézett mindkét gigász háza táján, hamarosan dönt.

2020.08.04 20:30:27

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A rájátszás döntőjében a Premier League és közel 200 millió euró volt a tét, Joe Bryan duplája döntött a Brentford ellen.

2020.07.30 11:46:59

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (Képes Sport)

A Képes Sport összevetette a két bajnokcsapatot. Van egyáltalán bármi olyan, amiben jobb volt a 30 évvel ezelőtti?

2020.08.01 14:21:05

Angol labdarúgás K. T. I.

Az 5. percben még a Chelsea szerzett vezetést, aztán két alapemberét, s végül a meccset is elvesztette.

2020.07.30 16:24:36

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A 28 éves támadó egy találattal ugyan, de lemaradt a gólkirályi címről – és így is óriási meglepetést okozott.