B. Á. 2020.08.15 14:57 Frissítve: 2020.08.15 15:17

Arsenal: távozik a Barcelona korábbi sportigazgatója – hivatalos

Az Arsenal labdarúgócsapata hivatalos közleményben számolt be arról, hogy Raul Sanllehi, a klub szakmai ügyeiért felelős vezetője távozik az egyesülettől, a helyét az eddigi vezérigazgató, Vinai Venkatesham veszi át.

Raul Sanllehi és Vinai Venkatesham a győztes FA-kupa-döntőn (Fotó: Getty Images)

 

Sanllehi 14 évet töltött sportigazgatóként a Barcelonánál, amelyet 2017 novemberében hagyott el az észak-londoniak kedvéért. Meg nem erősített információk szerint 10 millió fontos jutalékot kapott a rekordösszeget jelentő Nicolas Pépé-üzletből, ez állhat a távozása hátterében. A szurkolók körében finoman fogalmazva nem túl nagy népszerűségnek örvendő Sanllehit többször is kritizálták az érkezése óta a klubnál kialakult átigazolási politika miatt, az észak-londoni együttes azonban megköszönte az 53 esztendős szakember munkáját.

„Raul sokat tett a közösbe az itt eltöltött ideje alatt, örökké az Arsenal-család tagja marad. Ezúton szeretnénk megköszönni a kemény munkáját és szakértelmét, minden jót kívánunk neki a jövőre nézve. Nincs kétségünk afelől, hogy Vinai a megfelelő ember ahhoz, hogy előrelépjen a klub. Kiemelkedő vezetői képességet mutatott a jelenlegi krízis idején, tisztelik a klubon belül és kívül is. Tudjuk, hogy mindenki igyekszik majd segíteni a munkáját, így sikerrel haladhatunk tovább” – olvasható a közleményben.

„Büszke és boldog vagyok, hogy az elmúlt három évben segíthettem az Arsenalt, alig várom, hogy élvezhessem a klub sikeres jövőjét. Szeretnék köszönetet mondani Stan és Josh Kroenkénak a lehetőségért. Vinai Venkateshammel együtt topcsapatot építettünk a jövő számára. Mikel Arteta rendkívül pozitív hatást gyakorolt az érkezése óta, erős csapatot formált a technikai igazgatónk, Edu segítségével. Az akadémia biztos kezekben van Per Mertesackernél, és Huss Fahmy is tehetséges, sokra hivatott vezető a szerződések menedzselésében. Szeretnék most eltölteni egy kis időt a családommal és a barátaimmal, mielőtt belevágnék egy új kihívásba” – mondta Sanllehi.

Nem ez az első fontos változás az Arsenalnál az elmúlt években, az Arsene Wenger távozását követően kialakult vezetőségből Ivan Gazidis vezérigazgató 2018-ban, a vezető játékos-megfigyelőnek kinevezett Sven Mislintat alig egy év után, 2019-ben távozott, míg idén augusztus elején a koronavírus-járvány gazdasági hatásaira hivatkozva 55 embertől köszöntek el – és akkor még nem beszéltünk a csúfos kudarcot valló Unai Emeryről, akit tavaly novemberben menesztettek.

2020.09.23 20:17:41

Angol labdarúgás B. Á.

Mikel Arteta csapata fölényben játszott, de a szerencse is kellett az első találathoz • A hazaiak csak kapufáig jutottak.

2020.09.22 20:38:13

Angol labdarúgás K. T. I.

Mata, Rashford és Greenwood vette be a Luton kapuját • Pozitív vírustesztek után nyert a West Ham.

2020.09.21 20:21:19

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Biztos győzelemmel kezdett a Manchester City Wolverhamptonban.

2020.09.20 17:03:23

Angol labdarúgás B. Á.

A Premier League 2020–2021-es kiírásának első rangadóján csak az első félidőben lehetett izgulni.

2020.09.19 14:53:25

Angol labdarúgás H. D.

Ole Gunnar Solskjaer csapata nyolc hónap után szenvedett újra vereséget a PL-ben.