Arsenal: rákot diagnosztizáltak Wenger korábbi segítőjénél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.28. 12:57
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal hivatalos közleményben tudatta, hogy rákos daganatot diagnosztizáltak az együttest játékosként tizennégy, míg másodedzőként tizenhat évig szolgáló Pat Rice-nál, akit már kórházban ápolnak.

A 64 esztendős sportember – aki az északír válogatottban 49-szer lépett pályára – 1966 és 1980 között több mint 400 alkalommal ölthette magára az Arsenal mezét, majd a Watfordnál eltöltött négy esztendőt követően befejezte az aktív játékot, és az „ágyúsok” ifjúsági csapatánál állt munkába.

Újabb két idény elteltével, 1996-tól az akkor érkező Arsene Wenger másodedzőjeként folytatta edzői pályafutását, és tizenhat éven keresztül, 2012-es visszavonulásáig segítette a francia menedzser munkáját.

„Szomorúan megerősítjük, hogy Pat Rice-ot rákos daganat miatt kórházban kezelik. Az Arsenal minden alkalmazottja jókívánságát küldi neki. A gondolataink Pat és családja körül járnak” – szól a londoni klub közleménye.

„Pat az Arsenal legendája, szinte az egész életét a klubnak szentelte, ami kifejezi a hűségét és az odaadását. Szakmai észrevételei miatt mindig hálás leszek neki” – nyilatkozta Rice visszavonulásakor Wenger, aki segítőjével tizenegy trófeát (három bajnoki cím, négy FA-kupa-elsőség, négy angol Szuperkupa-győzelem) nyert az Arsenal élén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik