Arsenal: Petr Cech érkezett a Chelsea-től - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.29. 16:55
null
Cech még egy szezont nem akart kispadozni a Chelsea-ben, az Arsenal tárt karokkal várta (Fotó: arsenal.com)
Az Arsenal hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette a Chelsea kapusát, Petr Cech-et.

Tizenegy év után távozott a Chelsea-től Petr Cech. A 33 éves cseh válogatott kapus nem költözik messzire: az Arsenal szerződtette a Thibaut Courtois mögött a „kékeknél” második számú kapussá váló cseh játékost.

Az Arsenal szokásához híven a szerződés részleteit nem hozta nyilvánosságra – hosszú távú megállapodásról írnak a klubhonlapon. A BBC értesülései szerint Cech négy évre kötelezte el magát Arsene Wenger együtteséhez.

„Amikor Arsene Wenger a klub ambícióiról beszélgetett velem, s hogy ebben hogy látja az én szerepemet, akkor vált egyértelművé a döntésem” – mondta Cech a szerződéskötést követően.

Cech 2004-ben a Rennes-től igazolt a Chelsea-hez, az elmúlt 11 szezonban több mint 494-szer védte a londoni kékek kapuját (ezzel rekorder a külföldi játékosok között), de a legutóbbi szezonban Courtois miatt alapvetően a kispadra szorult – a bajnokságban mindössze hatszor kapott szerepet.

A 33 éves kapus természetesen nem volt boldog a kialakult helyzetben, s még egy szezont nem akart tartalékként lehúzni. Bár José Mourinho, a Chelsea menedzsere nem akarta elengedni a cseh válogatottban 114-szer szereplő kapusát, állítólag a klub tulajdonosa, Roman Abramovics nem akart keresztbe tenni Cech-nek, akinek nagyon sokat köszönhet a klub.

Bár az átigazolási összeget nem hozták nyilvánosságra, az angol sajtó szerint 10 millió font körüli összegért váltott a kapus.

Érdekesség, hogy Cech első hivatalos mérkőzése Arsenal-kapusként a következő szezont felvezető angol Szuperkupa-mérkőzés lehet – a bajnok Chelsea ellen...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik