Arsenal: Lacazette sorsa is a Barcelonán múlik – sajtóhír

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.06.03. 06:57
null
Lacazette lehet Lautaro Martínez utódja az Internél (Fotó: AFP)
Az Arsenalban futballozó Alexandre Lacazette sorsára is közvetlen hatással lehet Lautaro Martínez jövője. A Mundo Deportivo beszámolója szerint, ha az FC Barcelona kivásárolja az Internazionale argentin támadóját, úgy a francia csatár érkezhet a helyére a milánóiakhoz.

Lautarót már jó ideje szeretné megszerezni a katalán klub, az Inter vezetősége sem tagadja, hogy a két fél tárgyal egymással, ám megegyezés egyelőre nincs. Sajtóhírek szerint a Barca 70-80 millió eurónál nem is tud és nem is akar többet fizetni a támadóért, míg az olaszok ragaszkodnak a 111 millió eurós kivásárlási záradék aktiválásához.

Ha utóbbi szándék érvényesül, akkor – a Mundo Deportivo beszámolója szerint – a pénz egy részét Lacazette szerződtetésébe forgathatja át az Inter. A 29 éves támadó 2017 óta az Arsenal futballistája, a jelenlegi – a koronavírus miatt megszakított – idényben 26 tétmeccsen kilenc gólja és három gólpassza van a londoniaknál. Az Arsenalban összesen 114 tétmeccsen 45-ször volt eredményes 21 assziszt mellett.

A francia csatár szerződése 2022-ig szól az Arsenalnal, értékét 48 millió euróra becsüli a Transfermarkt.

A spanyol lap szerint az Inter korábban Timo Werner megszerzésével is próbálkozott, ám a német labdarúgó kikosarazta az olaszokat és inkább Anglia, a Liverpool felé venné az irányt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik