Arsenal: így fogadták a Chelsea-legendát az „ágyús” sztárok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.30. 11:14
null
<p>Örömmel fogadták az új csapattársak a Chelsea korábbi kapusát (Forrás: Instagram)</p>
Az Arsenal hétfőn hivatalosan bejelentette, hogy 11 millió fontért szerződtette a Chelsea kapusát, Petr Cechet.

 

A cseh kapus 11 éven át szolgálta a „kékeket”, akikkel több angol bajnoki címet és FA-kupát nyert, továbbá 2012-ben Bajnokok Ligáját, 2013-ban pedig Európa-ligát.

Az átigazolást követően Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere a világ legjobb kapusainak szűk elitjébe sorolta új szerzeményét, akit a klub játékosai is örömmel fogadtak és elismeréssel üdvözöltek a csapatnál.

„Petr Cech, légy üdvözölve az Arsenalnál! Örömmel tölt el, hogy a világ egyik legjobb kapusától tanulhatok!" – írta a Facebookon Wojciech Szczesny, az Arsenal lengyel kapuvédője.

„Ellene szereztem az első gólomat Arsenal-mezben. Köszöntelek a csapatban, Petr Cech!” – szúrt oda üdvözlésében Theo Walcott a Twitteren. De a válasz sem maradt el: „Szerencsére ez többször nem fordulhat elő” – reagált Cech.

„Micsoda igazolás! A Premier League történetének egyik legjobb kapusa, Petr Cech!” – fejezte ki örömét Aaron Ramsey a Twitteren.

„Minőségi igazolás! Üdv a csapatban, Cech!” – írta Instagram-oldalán Calum Chambers.

„Nagyszerű igazolás, sok sikert a klubnál, Petr!” – írta egy korábbi Arsenal-kiválóság, Ray Parlour a Twitteren.

Mindeközben a túloldalról is címeztek kedves szavakat az Arsenalhoz szerződő kapushoz. A Chelsea-ből John Terry búcsúzott megható sorokkal, valamint egy másik korábbi csapattárs, az immár a New York City FC-ben futballozó Frank Lampard is írt.

„Sok szerencsét, Nagy Pete! Hatalmas megtiszteltetés volt az együtt töltött idő. Mindent megnyertél, évről évre egyre jobb lettél. A Chelsea legendája vagy!” – írta John Terry az Instagramon.

„Sok szerencsét, Petr Cech! Egy úriember a pályán kívül és egy igazi klasszis azon. Nélküle nem élhettük volna át karrierünk legszebb éjszakáját Münchenben. Megtiszteltetés volt együtt játszani, remélem, sok szépet tartogat számodra a jövő” – írta Frank Lampard szintén az Instagramon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik