Arsenal: ezért mondott nemet Özil a fizetéscsökkentésre

K. D.K. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.22. 17:47
Az ESPN beszámolója szerint három labdarúgó mondott nemet az Arsenalnál a klub legutóbbi fizetéscsökkentési tervére a koronavírus-járvány ideje alatt. Egyikük Mesut Özil volt…

Angliában óriási felháborodást váltott ki a szurkolók körében Özil döntése, elvégre a német a klub legjobban kereső futballistája, és a hivatalos adatok szerint legalább heti 350 ezer fontot, azaz 143 millió forintot kap a számlájára együttesétől.

Ebből kellett volna lemondania 12.5 százalékról Özilnek, amibe azonban egyelőre nem ment bele.

Az ESPN beszámolója szerint azonban szó sincs arról, hogy a világbajnok légiós a pénzét féltené, sokkal inkább aggódik amiatt, hogy egyelőre semmilyen terv nem készült arról az Arsenalnál, mire is menne el az így a kasszában maradó összeg.

Özil szerint nem volt megfelelő a kommunikáció az Arsenalnál most sem (Fotó: AFP)
Özil szerint nem volt megfelelő a kommunikáció az Arsenalnál most sem (Fotó: AFP)

Özil szerint csapata csak utánozni akarja a többi klubot, de azt egy szóval sem mondták el a játékosoknak, a pénzük hová is kerül –, a fiatalok, akik pedig jóval kevesebbet keresnek a németnél, úgy érzik, bele lettek kényszerítve a helyzetbe.

Ráadásul a londoni egylet nem három hónapra kérte a fizetéscsökkentést, hanem egy évre, ami szintén furcsa a futballisták szerint.

Azt egyébként sosem lehetett Özilre fogni, hogy sajnálná a pénzét másokra, különösen a nehéz helyzetekben: a középpályás több millió fontot adományoz jótékony célra minden évben Angliában, beteg fiatalok műtéteinek költségét állja világszerte, Törökországban pedig nemrég vállalta egy új edzőközpont felépítését, ahol a rászoruló gyermekek kaphatnak lehetőséget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik