Arsenal: érkezik a kolumbiai kapus - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.27. 12:31
null
Ospina érkezését bejelentette az Arsenal
Az Arsenal hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződteti a kolumbiai válogatott David Ospinát.

Újabb játékost igazolt az Arsenal. A londoni klub bejelentette, hogy hosszú távú szerződést köt David Ospinával, az OGC Nice kapusával. A játékos árát nem hozták nyilvánosságra a csapatok, az angol sajtó 3 millió font (kb. 3.8 millió euró) körüli összegről és négyéves szerződésről cikkezik.

Ospina hatéves nizzai pályafutása során 199 alkalommal védte a francia csapat kapuját. A válogatottban óriási szerepet vállalt a brazíliai vb-n negyeddöntőig menetelő csapat sikerében. Huszonöt éves korára már 48-szor szerepelt a nemzeti csapatban.

Arsene Wenger nem titkolt célja volt kapust szerződtetni a nyáron, hiszen a csapat második számú kapusa, Lukasz Fabianski a Swansea-hez igazolt. Ennek ellenére Ospina nem biztos, hogy „csak” tartalék lesz a poszton. A francia szakember ugyanis elismerte, hogy a szezon elején Wojciech Szczesny fog védeni, de aztán az a kapus áll majd a kapuba, aki jobb formában van.

A papírmunkák ugyan még hátravannak, de mivel az Arsenal bejelentette Ospina érkezését, gyakorlatilag hivatalosnak tekinthető a klubváltás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik