Arsenal: a védő a szezon eleje óta a hüvelyesekre esküszik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.30. 17:36
null
Héctor Bellerín (sárga sapkában) megválogatja, mi kerül a tányérjára (Fotó: AFP)
Héctor Bellerín a 2017–2018-as szezon elején tisztítókúrába fogott, ám a néhány hetesre tervezett „procedúra” gyökeres életmódváltást eredményezett. Az Arsenal spanyol labdarúgója már több mint hat hónapja vegetáriánus.

 

Héctor Bellerín tavaly ősz óta vegetáriánusként éli az életét, és jobban érzi magát a bőrében, mint valaha.

„Nagyjából a szezon elején tisztítókúrába kezdtem, hogy megszabaduljak a bennem felgyülemlett mérgektől, káros anyagoktól – nyilatkozta Bellerín a The Players Tribune-nek. – Csak néhány hétig terveztem csinálni, de már hat hónapnál tartok.”

A 23 éves, barcelonai születésű jobbhátvéd az új diéta legáldásosabb hatásaként a gyorsabb regenerálódást említette. Mint mondta, a keményebb mérkőzések után a bokája sokszor begyulladt, bedagadt, ma már azonban ez csak rossz emlék, még csak be sem kell fásliznia a korábban problémás testrészét.

„Az elején, amikor elhagytam a korábban fogyasztott ételeket, kicsit nehéz volt, de úgy a harmadik hét elején kezdtem nagyon jól érezni magam – folytatta Bellerín. – Reggelente energiával telve ébredek, holott korábban ötször is visszaszundítottam, mire valóban felkeltem.”

A spanyol játékost sokszor heccelik a csapattársai az új életmódja miatt, de ez nem zavarja, szeretne példát mutatni.

„Néhány játékos, például Nacho Monreal vagy Koscielny mindig kérdezi, hogy »miért hiányzik a hús a tányéromról?«, meg »miért nem eszel ma húst?«. Állandóan ilyen ételeket próbálnak a tányéromra tenni, de ez mind csak tréfa, semmi gond sincs vele. Bárki láthatja, hogy sportolóként is lehet így élni, és ezzel talán más emberek előtt is kinyílik a világ.”

Bellerínt a világfutball egyik leggyorsabb játékosaként tartják számon. Adódik a kérdés, hogy a vegetáriánus étrend nem csökkenti-e a robbanékonyságát, erejét.

„Ha az ember a fehérjékre gondol, mindig a csirke, a steak és egyéb ilyen ételek jutnak az eszébe, pedig a hüvelyesek és társaik legalább annyi fehérjét tartalmaznak” – nyugtatott meg mindenkit Bellerín.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik